WAVE 3 adlı yerel bir televizyonun muhabiri Kaitlin Rust, ABD'nin Minnesota eyaletinde yer alan Minneapolis kentindeki olayları aktardığı sırada, güvenlik güçleri tarafından üzerine ateş açıldı. Plastik merminin hedefi olan kadın muhabirin çığlık sesleri canlı yayında duyuldu.

Dün de CNN International muhabir Omar Jimenez canlı yayında gözaltına alınmış birkaç saat sonra serbest bırakılmıştı.

Kentte günlerdir, polis tarafından ensesine basıldığı için nefessiz kalarak ölen George Floyd adına protesto gösterileri yapılıyordu. Ancak eylemlerin dozunun artmasını sebep gösterilerek kentte sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

George Floyd adlı siyahiyi gözaltına alırken boynuna dizini basıp ölümüne neden olan polis memuru Derek Chauvin'in tutuklandığı da bildirilmişti. Öte yandan polis memuru Chauvin'in cinayetle yargılanacağı açıklandı.

HABER7

Yorumlar 44 Yorum Var
  • plastik değil boya 30.05.2020 20:08
    sadece boya atıyor tespit için
  • Asım 30.05.2020 19:59
    abd bu muameleyi yakında bütün dünyada her devlete karşı daha belirgin bir şekilde gösterir, şaşırmayın.!
  • Abdullah 30.05.2020 18:11
    Gezi tellalları neredeler?
  • Muttaki 30.05.2020 17:59
    Öncelikle tutuklanan polis memuruna yargılama sonrası taksirle adam öldürmekten işlem yapılacaktır, mümkün olan en düşük cezaya mahkum edilip bir süre sonra da kefaletle serbest bırakılır. Ama diğer 3 polis de orada ve durumla ilgili hiçbir şey yapmıyor yani suçu onaylıyorlar, onların yargılanmaması çok garip olur! ABD'de ne yazık ki sistem bu şekilde kurulu. Irkçılık ortadan kalkmadı sadece yer altına indi ve yönetici elit de o yeraltı oluşumlarına hizmet etmekte, tabii gayr-i resmi olarak. O nedenle insanlar bu kadar çileden çıkıyor ve ortalığı yakıp yıkıyor. Bu iş böyle devam edemez. Etmeyecektir de.
  • laedri 30.05.2020 17:11
    chp hdp pkk yanlıları hala Amerika nın peşine gider koşa koşa merak etmeyin
Daha fazla yorum görüntüle