Bakan Kurum Riva projesi ve Haliç'teki kirliliğe ilişkin, " Kimsenin insafına ne Haliç'i ne Riva'yı ne de İstanbul'umuzu bırakırız. İBB Başkanı'nı da bu noktada göreve davet ediyoruz. Mevcutta arıtma tesisi yapılmış ve Başkana teslim edilmiş. Onun görevi o arıtma tesisini işletmek. Sorumluluğunu yerine getirsin, sorumluluğun yerine getirilmediği durumda da biz bakanlık olarak cezai işlemi yapmakta mükellefiz." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakan Bakan Kurum, "İBB Başkanı'nı da bu noktada göreve davet ediyoruz. Mevcutta arıtma tesisi yapılmış ve Başkana teslim edilmiş. Onun görevi o arıtma tesisini işletmek. Sorumluluğunu yerine getirsin, sorumluluğun yerine getirilmediği durumda da biz bakanlık olarak cezai işlemi yapmakta mükellefiz. " açıklamasında bulundu.

KİMSENİN İNSAFINA NE HALİÇ'İ NE RİVA'YI NE DE İSTANBUL'UMUZU BIRAKIRIZ

Biz, çevre haftasını birçok etkinlik ve proje ile kutluyoruz. 2 gün önce Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 10 yeni millet bahçesi açıldı. Diğer taraftan ülkemizde düzenli depolama, atık su arıtma tesisleriyle ilgili 2023 yılı hedeflerimiz var. Riva'da yaptığımız incelemelerde 4 ayrı arıtma tesisi ve bölge üzerindeki fabrikalarda 37 ayrı noktada denetim yaptık. Buradaki kirliliğin de yüzde 70'inin yakınının da arıtma tesislerinden by-pass edilen sulardan kaynaklandığını gördük ve 4 ayrı firmaya cezalar kestik. Şimdi çevre haftasında dünyanın çevreyi doğayı korumak üzere birçok proje geliştirdiği süreçte biz çevreye ilişkin her türlü vatandaşı ilgilendiren işe gideriz. Vatandaşımız adına bakarız. Bundan önce de yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Kimsenin insafına ne Haliç'i ne Riva'yı ne de İstanbul'umuzu bırakırız. 17 milyon İstanbulluyu ilgilendiren çevre projelerini takip ediyoruz. İBB Başkanı'nı da bu noktada göreve davet ediyoruz. Mevcutta arıtma tesisi yapılmış ve Başkana teslim edilmiş. Onun görevi o arıtma tesisini işletmek. Sorumluluğunu yerine getirsin, sorumluluğun yerine getirilmediği durumda da biz bakanlık olarak cezai işlemi yapmakta mükellefiz

Yorumlar 8 Yorum Var
  • Vatansever 08.06.2020 17:31
    Yapabilecekleri kötülüğün sınırı yok maalesef- Ucuz siyaset ile meclisi kirlettikleri yetmezmiş gibi çevreyi de kirletiyorlar.. Kasten çevreyi kirletmenin çevre kanununda karşılığı, para cezası yanında paraya çevrilmeyen hapis cezasıdır. Gereği yapılmalı ve bu yaptıkları yanlarına bırakılmamalıdır!..
  • Ahmey Mıhlis 08.06.2020 14:08
    Sadece Riva mı? Göksu deresi imamoğlu geldiğinden beri kirlendi. Tüm beykoz bunu konuşuyor.
  • bülent 08.06.2020 13:07
    bazen de ellememek lazım, ne yaptıklarını görmek için.
  • Demir Ersoy 08.06.2020 11:12
    Her batırılanı Hükümet tekrar tamir edecekse İBB sadece bozmak içinmi geldi madem hiçbir hat yapamıyor kayyum atansın
  • sezgin 07.06.2020 23:01
    ya bırakın kalsın. o iş ibb nin göreviyse o yapsın size ne. yapmıyorsa da seçenler düşünsün...
Daha fazla yorum görüntüle