Ayasofya'nın 86 yıl sonra asli hüviyeti camiye dönüştürülmesi Afganistan'da da büyük sevinçle karşılandı. Herat kentinde imam Seyit Monir Munawer'in Cuma hutbesinde "Kahraman Türk milletini ve İslam dünyasını tebrik ederim" diye başlayıp gözyaşları içinde cemaate Ayasofya'yı anlatması sosyal medyada büyük beğeni topladı.

"YÜCE ALLAH ERDOĞAN'I KORUSUN"

İmam Munawer, Başkan Erdoğan'a dua ederek "Allah'ın sözleri Avrupa'nın kenarında Ayasofya'nın minarelerinden Türkiye'nin göklerinden yankılanıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin reisi Tayyip Erdoğan sayesinde, yüce Allah onu korusun, Ayasofya'yı camiye çevirdi. Müslümanlar secdede şunu desinler diye; Allah'ım sen bizim Rabb'imizsin. Ben kahraman Türk milletini ve dünyada bütün Müslümanları tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yorumlar 61 Yorum Var
  • Hazan 13.06.2021 20:02
    Video izlerken çok duygulandım , sevinç ve heyecanı bizler kadar coşkulu, bizlerde kendilerine şükranlarımızı sunarız, Rabbimiz saygıdeger hocaefendiden razı olsun! Duâ ile!
  • Milliyetçi turk 07.08.2020 15:28
    Birazda sana para verseler türkleri kötülersiniz
  • vay be arkadaş 02.08.2020 23:16
    şu sözünü beğendim..avrupanın kıyısında ucunda en yakın yer istanbul ve ayasofyadan ezan sesi yükselcek ve tüm avrupaya Allah büyültür ve muhammed onun elçisidir diycek bnu sevdim ama şunu da ekliyeyimki bizi ve hirsityanlari yada yahudiyi yaratan kim Allah ..
  • Mgl misafir 02.08.2020 19:14
    Elhamdülillah afgan kardeşim,Allah cc razı olsun. Bunun adı aşktır. Allah cc bu aşkı dilediğine verir,bu aşkı içinde taşıyamıyan Türkiye'deki kendine müslüman deyip,keşke müze kalsaydı diyenlere yazıklar olsun. Yazık sizin müslümanlığınıza içinizde şu adamın içindeki AŞKI siz içinizde hessedemiyorsunuz... Allah cc bizlere de nasip etsin gerçek AŞKI...
  • kırıklı 21.07.2020 09:09
    altının değerini sarraf anlar. maalesef bizde o kadar sarraf yok demek ki. adam taaaa Afganistan dan seviniyor.
Daha fazla yorum görüntüle