Van'dan havalanan iki SİHA Kuzey Irak'ın Bradost bölgesinde iki ayrı aracı nokta atışıyla vurdu. Sabah gazetesinin edindiği bilgilere göre; operasyonda bölgeye PKK'lılarla görüşmeye gelen Iraklı iki general ve 7 terörist öldürüldü. Öldürülenler arasında PKK liderlerinden Cemil Bayık'ın yardımcısı İran uyruklu Ali Novruzi de var.

MİT ve TSK'nın sınır ötesinde sürdürdüğü başarılı operasyonlarına bir yenisi daha eklendi. Edinilen bilgilere göre; pazar günü Irak ordusu sınır muhafızlarıyla, PKK'lılar arasında çatışma yaşandı.

Bu çatışmada İki ateş arasında kalan bir çoban PKK'lı teröristlerin silahından çıkan kurşunla ateşle ağır yaralandı. Çatışmanın ardından sorunun çözülmesi amacıyla Iraklı iki general, PKK'lı teröristlerle görüşmek üzere Erbil'e bağlı Sidekan yakınlarındaki Bradost bölgesinde buluştu. İstihbaratın uzun süreden beri takip ettiği Kandil'in üst düzey yöneticilerinden Cemil Bayık'ın postacısı olan terörist Heval Agit'in de buluşmaya katılacağı tespit edildi. Alınan istihbarat üzerine Van'daki merkezden havalanan TSK'ya ait iki SİHA bölgede yaptığı keşifte içerinde çok sayıda kişinin olduğu iki araç tespit etti. SİHA'lardan biri 29 dakika 17 saniye boyunca izlediği ve içinde Cemil Bayık'ın da olduğu aracı saat 14.55'de nokta atışı ile vurdu. Vurulan araçtaki bazı teröristler araçtan yaralı halde uzaklaşmaya çalışırken aynı SİHA 3 dakika sonra saat 14.58'de bir atış daha yaparak aracı imha etti.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Qwx 13.08.2020 18:27
    Cemil Bayık doğru okudum değilmi
  • Burak efe 13.08.2020 11:33
    Ben mi yanlış görüyorum SİHA. Yazdığı halde füze atişını F16 mı yapıyor