T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar Akıncı TİHA'nın tasarım onayının alındığını açıkladı.

Türkiye'nin ilk milli S/İHA Sistemi Bayraktar TB2'nin mimarı olan Selçuk Bayraktar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bayraktar AKINCI, Kritik Tasarım Gözden Geçirme Toplantısı'nda Kritik Tasarım onayını aldı. Artık göreve bir adım daha yakın...Semalarımızda Hür ve Özgür!" ifadelerini kullandı.

AKINCI TİHA SAVAŞ UÇAKLARININ YÜKÜNÜ ALACAK

AKINCI TİHA savaş uçaklarının yükünü alacakABONE OLYerli ve milli imkanlarla geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA, savaş uçaklarının yükünü almaya hazırlanıyor. AKINCI TİHA, faydalı yük operatörünün insan gözüyle dahi tespit edemediği kara hedeflerini tespit edebilecek.

1.350 kg faydalı yük taşıma kapasitesine sahip

Bayraktar AKINCI TİHA, 40 bin feet irtifaya kadar yükselebilen, 24 saat uçuş gerçekleştirebilen, 5,5 ton kalkış ağırlığına ve 1.350 kg faydalı yük taşıma kapasitesine sahip Taarruzi İnsansız Hava Aracı sistemi olarak dikkat çekiyor.

Bayraktar AKINCI TİHA, 2x220 HP, 2x450 HP ve 2x750 HP güce sahip üç farklı motor opsiyonuyla görev yapabilecek.

Taarruzi İHA sistemi, taşıdığı elektronik destek podu, uydu haberleşme sistemleri, hava-hava radarları, engel tespit radarı, sentetik açıklıklı radar gibi çok daha gelişmiş faydalı yüklerle görev yapacak.

Yorumlar 48 Yorum Var
  • Musab 65 12.09.2020 14:00
    İman varsa imkânda vardır. Bu islamin son ordusudur. Rabbimiz sen muzaffer eyle...
  • Erhan 11.09.2020 13:51
    Faydalı yüklerinin hepsi Türk ve müslüman düşmanlarının üzerine kabus gibi çöksün Ülkeme zaferler kazandırmayı nasib etsin
  • Tayfun 10.09.2020 13:39
    Sefer bizim zafer Allah'ındır.
  • Hakasigi 10.09.2020 10:18
    ISTE BU !! Kul daralmayinca hizir yetismezmis :)
  • bayram 10.09.2020 10:17
    rabbim sizlerden razı olsun inşallah çıktğınız bu yolda asla geri adım atmak yok, millet sizin yanınızda Ayrıca buradan devletimize ve yetkililerine sesleniyorum. bayraktar tb2, anka, akıncı, aksungur, ve tüm teknoloji ve savunma sirketlerine ne ürettiklerine bakılmaksızın vestel de bunların içinde kesinlikle bu şirketlere ve ürünlere sonuna kadar destek verilmeli ve ayakta tutulmalıdır, yüce türk milletinin bekası ve refahı bu şirketlerin ve türkiyenin gücüyle bağlantılıdır
Daha fazla yorum görüntüle