Avusturya'da her seçim öncesi görülen İslam karşıtlığı, bu kez seçim videosunda kendini gösterdi.

Saygısızlığın başrolünde, yolsuzluk skandalı sonrası istifa eden eski Başbakan Yardımcısı Heinz Christian Strache var.

Strache, 11 Ekim'deki yerel seçimler için çektiği videoda, Viyanalılar'ın kentte azınlık durumuna düşürüldüğünü öne sürdü.

Montajlı videoda Strache, içinde yabancı ve İslam kelimelerini de geçirerek gazetelerin korku haberleriyle dolu olduğunu söyledi.

Eski Başbakan Yardımcısı, videoda ezan sesine tepki gösterdiği sahneleri de yayınladı; videoyu, partisinin sloganını kullanarak tamamladı.

Strache, sosyal medyada yayınlanan videosuna yazdığı yorumda da Osmanlı İmparatorluğu'na dil uzattı.

Söz konusu video kamuoyunda büyük tepki topladı.

Yorumlar 65 Yorum Var
  • m.ali 14.09.2020 13:57
    ALLAH rızası için lütfen diyanet bu işe bir el atsın .İmam efendi ezanı ezan gibi okumalı son dönemlerde malesef ezanlıktan çıkarıp kendini ön planda tutmaya çalışanları görüyoruz.kelime gidiyor mana değişiyor ..
  • Maruf 14.09.2020 11:43
    İçimizdeki kör ve sağır Strache'ler de az değil.
  • Ergun 14.09.2020 11:31
    Müslüman olan Türkiyede daha 20 yıl önce sine bakın aynı olaylar islam düşmanlığı olmadımı,... 70 yıl önce ezanlar nasıl okunuyor du! Bu kişi avusturyalı ve rüşvet teklif ederken videosu çıktı istifa etti tekrar dönmek istiyor...
  • Nefer 14.09.2020 11:18
    Avrupada ve dunyada islam dinini temsil eden müslümanlar güzel ve temiz bir şekilde yaşamalıdır. Böylece gayrı müslimin kara propagandasına alet olunmamalıdır. Islam tebliğ dinidir. Islam dini bir gün dünyaya hakim olacak ... onemli olan gayri muslimin gonlune islami sevdirmektir. O zaman bu adam bile islami tercih edecektir.
  • Kalem 14.09.2020 10:59
    Ezan o kadar güzel okunmalı ki İslam düşmanlarının bile kalbini yumuşatmalı; ama malesef ezanımızı güzel okuyamıyoruz; ezanı okurken sesimizi çok yükseltiyoruz , kelimeleri aşırı şekilde uzatarak güzelim ezanın güzelliğini bozarak gürültüye dönüştürüyoruz. Mikrofon zaten sesimizi yeterince yükselttiği için kendimizi zorlayarak bağırıp çağırarak ezan okunmamalıdır. Ezanda son kelime sonlarında genellikle medd-i arız kuralı vardır; bu kuralın olduğu yerde azami 4 elif miktarı uzatma hakkı vardır; haydi 20 elif miktarı olsun: ama biz ezanı okurken 50 hatta 60 elif miktarı uzatarak okuyoruz; hele hele bir de ses çirkinse durum daha da vahim bir hal alıyor. Bu uyarımı Allah için yaptım.
Daha fazla yorum görüntüle