Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Bangladeş ilişkilerine ilişkin, “Ticaretimizi en kısa sürede en az 2 milyar dolara çıkarmamız gerekiyor” dedi. Bangladeş Dışişleri Bakanı A.K. Abdul Momen ise 'Bizler, Rohingya krizinde Türk kardeşlerimizin yanımızda olduğunu gördük. 2017'den bu yana en içten dilekleriyle Türk kardeşlerimiz bizi bu konuda desteklediler.' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bangladeş Dışişleri Bakanı Abul Kalam Abdul Momen'le Dışişleri Bakanlığında bir araya geldi.

Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

MOMEN: TÜRK KARDEŞLERİMİZ BİZİ BU KONUDA DESTEKLEDİLER

Bangladeş Dışişleri Bakanı Abul Kalam Abdul Momen, Türkiye'nin Arakanlı Müslümanlar konusunda ülkesine verdiği desteğe ilişkin, "Bizler, Rohingya krizinde Türk kardeşlerimizin yanımızda olduğunu gördük. 2017'den bu yana en içten dilekleriyle Türk kardeşlerimiz bizi bu konuda desteklediler." dedi.

İlişkileri tarihi bağlara dayanan Bangladeş ve Türkiye'nin "kardeş ülke" olduğunun altını çizen Momen, iki ülkenin dini ve kültürel yakınlığının yanı sıra dünyada barış ve refahın tesis edilmesi talepleri olduğunu dile getirdi. Momen, Bengal halkının, ellerinde küçük imkanlarla da olsa Kurtuluş Savaşı'nda Türk halkının yanında olduğunu, Türkiye'nin toprak bütünlüğünü ve bağımsızlığını desteklediğini hatırlattı.

Bakan Momen, "Benzer şekilde, bizler de Rohingya krizinde Türk kardeşlerimizin yanımızda olduğunu gördük. 2017'den bu yana en içten dilekleriyle Türk kardeşlerimiz bizi bu konuda desteklediler. Rohingya kamplarında ilk hastaneyi oluşturan onlardı." dedi.

 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Çiçek. 14.09.2020 16:49
    Hayırlısıyla birlikte iyi işler yaparız ALLAH IN İZNİYLE bangladeşle