Uzun yıllardır hidrojen teknolojisi üzerine çalışan Daimler, Mercedes Benz markası için geliştirilen uzun menzilli konsept TIR'ı tanıttı. Tanıtılan aracın 2023'te müşteriler tarafından deneme sürüşü yapılacağı belirtildi.

Mercedes Benz markasını da bünyesinde bulunduran Alman otomotiv devi Daimler, taşımacılık sektörü için oldukça önemli sayılabilecek bir gösterim gerçekleştirdi.

Yapılan özel etkinlikte Daimler hidrojenle çalışan TIR tanıttı. Uzun yıllardır hidrojen teknolojisi üzerine çalışan Daimler tarafından ortaya çıkartılan TIR'ın tek depoyla 1000 kilometre gidebildiği belirtildi.

DAHA YÜKSEK PERFORMANS

GenH2 TIR adı verilen modelin 25 tona kadar yük taşıyabileceği ifade edildi. İki likit hidrojen tankına sahip TIR'ın geleneksel dizel araçlara göre daha yüksek performanslı olacağı aktarıldı. Şirketin tanırımında GenH2'nin 2023 yılından itibaren kullanıcı testine sunulacağına değinildi.

HİDROJEN ENERJİ NEDİR?

Hidrojen enerjisi,  saf suyun ayrıştırılması sonucu moleküllerinde açığa çıkan bir kimyasal enerjidir. Bu enerji çeşitli yöntemlerle ısı ve elektrik formlarına dönüştürülerek kullanılabilir. Ayrıca ayrıştırılma sonucunda da su veya su buharı açığa çıkarttığı için de temiz bir enerji kaynağı olarak nitelendirilebilir.
 

Yorumlar 53 Yorum Var
  • Alperen 18.09.2020 22:51
    Temiz su olmasına gerek yok. Deniz suyu da olur. Ayrıca sadece sudan da elde edilmez. Bakteriler yoluyla da üretilebilir. Şu anda en ucuz doğalgazdan üretilebiliyor. Tabi en ucuz üretilebilen haliyle bile benzinden pahalı. Ancak ilerleyen teknoloji ile birlikte ilerde maliyetler aşağıya çekilirse daha tercih edilebilir olacak ama tehlikesi nasıl olur bilmiyorum. Yani lpgli araçları bile kapalı otoparklara koymaya korkuyoruz. Hidrojen çok daha yanıcı. Onun güvenliği nasıl sağlanacak orası önemli.
  • Hasan 18.09.2020 20:10
    Yıllar önce bizim Türk ustalardan biri suyla çalışan araba yapmıştı haberlere çıkmıştı. Hatırlayanlar bilir. Ama ne olduysa o usta yok oldu ve herzaman ki gibi devletimiz o adamın elinden tutmadı ortada ne araç kaldı nede o usta kayboldu gitti. Bugün Almanya göğsünü gere gere ben yaptım oldu diyor. Bizde avucumuzu yalıyalım.
  • ben de haklıyım 18.09.2020 11:55
    1 depoyla 1000 km çok abartılacak bir mesafe değil. Önemli olan o 1 deponun maliyeti.
  • misafir 18.09.2020 11:53
    hidrojeni nasıl elde ederler bilmiyorum ama su'dan ise hatırlatayım dünyada her yıl 2 milyon çocuk susuzluk sebebi ile ölüyor, bir gerçek daha var dubai de çöle yapılan golf sahalarına harcanan su miktarı ve parası bu çocukları kurtarmaya yetiyor yani insan nankör ve bencil olmasa hidrojen üretmek içinde su var susuzluktan ölen içinde su var.
  • hiya 18.09.2020 11:36
    siz ne tuhaf insanlarsınız. Dunyada bir bir şey yok olmaz. Sadece donüşür. Suda buhar oluyor. Buhar olup yok olmuyorki.Havaya cıkıp yagmur olup düşecek aşagıya .Yok olsaydı .İnsanlar icip duruyor suyu yokmu oldu su:)))4 miyar insan düşünün icip suruyor yıkıyor camaşirini:))) Neden bitmiyor dunya suyu
Daha fazla yorum görüntüle