ABD'de seçimlere neredeyse bir aylık bir süre kalmışken yapılan canlı yayınlanan ilk başkanlık münazarası TSİ 04.00'te gerçekleşti. 90 dakika süren sözlü düelloya adayların sürekli birbirlerinin sözünü kesmesi ve stüdyoda oluşan kaos ortamı damga vurdu.

Amerika Birleşik Devletleri'nde başkanlık seçimlerine yaklaşık 1 ay kala, başkan adayları Donald Trump ve Joe Biden seçim döneminin ilk başkanlık münazarasında canlı yayında karşı karşıya geldi.

Fox News'ten Chris Wallace'ın moderatörlüğünü yürüttüğü tartışmada adaylara 6 farklı konuda sorular yöneltilirken, her konu üzerine 15 dakika konuşuldu. İki aday arasındaki tartışmayı First Lady Melania Trump ve Joe Biden'ın eşi Jill Biden da salonda izledi.

Münazaraya iki adayın sık sık birbirlerinin sözlerini kesmesi ve zaman zaman yükselen tansiyon damgasını vurdu. 90 dakika süren tartışma boyunca Trump devamlı olarak sesini yükselterek Biden ve moderatör Wallace'ın sözünü bölerken, bir kez Wallace tarafından uyarıldı, bir kez de Biden tarafından gelen "Çeneni kapatır mısın?" tepkisinin hedefi oldu.

Trump'ın devamlı olarak söz kesmesini engellemek isteyen Wallace tartışmanın bir bölümünde, "Sayın Başkan. Lütfen durun" derken, bunun üzerine söze giren Biden, "Bu palyaço burdayken, konuşabilmek zor" ifalerini kullandı.

Biden ayrıca, Trump'ın kendisini yönelttiği zayıf olma eleştirilerine, "Ben Putin'e karşı durdum, o ise Putin'in fino köpeği" ifadeleriyle sert bir yanıt verdi.

Tartışma öncesinde Biden'ın ekibi, yarım saat aralıklarla iki mola verilmesi talebinde bulunurken, bu talep Trump'ın ekibi tarafından kabul edilmedi. Trump'ın ekibi ise Biden'ın dışarıyla iletişim kurmasını sağlayacak kulaklık benzeri bir cihaza sahip olup olmadığının incelenmesini istedi. Ancak bu talep de kabul görmedi.

Yorumlar 0 Yorum Var