Azerbaycan Savunma Bakanlığı gece yarısı yaptığı açıklamada ateşkese rağmen Ermenistan'ın ülkenin en büyük ikinci şehri olan Gence'yi tekrar vurmaya başladığını açıkladı. Ermenistan'ın Bakü dahil 4 şehre yayılan balistik füze saldırısı devam ederken Rusya'nın Bakü'yü arayarak ateşkese uyması çağrısı yaptığı öğrenildi.

 

zerbaycan, 27 Eylül’de Ermenistan işgali altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonlara Rusya’nın başkenti Moskova’da yapılan toplantı sonrası çıkan ateşkes kararı ile ara verirken, Ermenistan ateşkes kurallarını ihlal etmeye devam ediyor. 

GENCE'DEN SONRA  BERDE VE MİNGEÇEVİR DE ATEŞ ALTINDA

Gazeteci Ceyhun Aşirov sosyal medya hesabından 'Ermenistan Gence şehrinden sonra Berde ve Mingeçevir'de vuruyor' bilgisini aktararak saldırıya ilişkin video paylaştı.

RUSYA'DAN AZERBAYCAN'A SKANDAL ÇAĞRI

Ateşkes kararına uymayan Ermenistan Azerbaycan'ın en önemli şehirlerini bombalarken Rusya, Bakü'yü arayarak ''havada, karada ateşkese uyun'' çağrısı yaptı.

BAKÜ DE VURULDU

İlerleyen saatlerde saldırılarını artıran Ermenistan'ın Bakü'yü de vurmaya başladığı Gence'deki saldırıda da ölü ve yaralıların olduğu öğrenildi.

AZERBAYCAN ORDUSU HANKENDİ'Yİ VURMAYA BAŞLADI

Azerbaycan Ordusu Dağlık Karabağ sözde başkenti Hankendi'yi vurmaya başladı.

ATEŞKESE UYMAYAN ERMENİSTAN'IN DÜN 38 ASKERİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Ermenistan ordusu, yürürlüğe giren geçici ateşkese rağmen dün Cebrail ve Hadrut'u yeniden işgal etmek için saldırı düzenlemiş ve burada 38 askerini kaybederek geri çekilmişti.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • osmanoğlu2023 11.10.2020 07:47
    herşeyden önce bunu yapanların arkasındaki şakşakcıların iğrenç yüzünü gösteriyor! bunlarda odenli havalara girmişlerki ateşkese dahi riayet edilmiyor...