Hakkında ağır hasta ve öldü iddiaları ortaya atılan Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Çin'in Dandong kentine sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Kim, 12 yıldır atıl durumda bekleyen 300 milyon dolarlık dev sınır köprüsünü ulaşıma açtı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, sınırın öte yakasında ortaya çıktı. Kim, Çin'in sınır kenti Dandong'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. 12 yıldır bekleyen 300 milyon dolarlık dev köprüyü resmen ulaşıma açtı.

"Öldü", "komada" ya da "ağır hasta" deniliyordu. Ancak o, 12 yıldır açılması beklenen dev bir sınır köprüsünün üzerinde ortaya çıktı. Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, bu yılki ilk yurt dışı ziyaretini sürpriz bir kararla Çin sınırındaki Dandong kentine yaptı.

EN ÜST DÜZEY DEVLET PROTOKOLÜYLE KARŞILANDI

Kim Jong-Un, Çin topraklarında en üst düzey devlet protokolüyle karşılandı. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in özel mesajını getiren Politbüro Daimi Komitesi Üyesi Wang Huning ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, Kuzey Kore lideriyle sıcak kucaklaşmalar gerçekleştirdi.

Köprü, iki ülke arasında Yalu Nehri üzerine kurulmuştu. Çin, 300 milyon dolar harcamıştı. Ancak Kuzey Kore'nin bağlantı yollarını bitirememesi nedeniyle 12 yıldır atıl duran 4 şeritli dev köprü, bu ziyaretle resmen ticarete ve araç geçişine açıldı.

Mehmet Fatih Ulu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Mehmet Fatih Ulu

Editör Hakkında

1992 yılında Malatya'nın Darende ilçesinde doğdu. Gaziantep Üniversitesi Sinema ve TV Bölümü'nden 2015 yılında mezun oldu. Kariyerinde ulusal medya dahil olmak üzere çeşitli kuruluşlarda prodüksiyon uzmanı, görüntü yönetmeni ve editör olarak çalıştı. Bu süreçte, birçok ülkeyi ziyaret ederek mini belgeseller hazırladı. Kariyerine Haber7'de muhabir olarak devam etmektedir.
Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek