Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Haber 7 Gündem Masası'nda, Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'nin sorularını cevaplandırdı. Başkan Cin, Pendik'e yapılan projelerden, pandemi sürecindeki çalışmalara kadar bir çok konuda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

NASIL BİR DÜŞÜNCE İLE YAPMIYORLAR ANLAMIŞ DEĞİLİZ

Otoparkla ilgili bizim bazı önerilerimiz oldu. Şu anda inşaatı bitirmiyorlar, şantiye kaldırıldı. Biz şunu söyledik; buranın devrini Pendik Belediyesine verin biz geri kalan inşaatı bitirelim ve maliyetine bakalım büyükşehir ne kadar harcamış, Pendik belediyesi ne kadar harcamış o oranda da bundan sonraki gelirden pay alsın diye önerimiz oldu buna da yanıt vermediler, bir karşılık bulamadık. En son resmi olarak Pendik Belediye Başkanlığı olarak, İBB'ye buranın çok önemli olduğunu, 4000-4500’lük otoparka ihtiyacımız olduğunu şu anda ancak 2000-2500’ünü karşıladığımızı ve bu 950 araçlık otoparkın Pendik çarşı için çok önemli olduğuna vurgu yaparak burası yapılmayacaksa bize devredin biz yapalım diye resmi bir yazı yazdık. Şu ana kadar hiçbir cevap gelmedi. Şu anda okullarda tam kapasite, muhtemelen biz çarşıdaki otopark meselesini çözememiş olacağız. Böyle bir sıkıntı ile karşı karşıyayız.  Yine aynı şekilde dediğimiz gibi E-5 ile Sabiha Gökçen arasındaki bağlantı yolundaki tünel çalışmamızın şu anda durdurulmuş olması oradaki vatandaşlarımızın mağdur olmuş olması prestij olarak da havaalanına gidecek insanlarımızın konforunun verilmemiş olması bir handikap olarak önümüzde duruyor. Maalesef bu iki inşaat ile ilgili böyle bir sıkıntımız var. Nasıl bir düşünce içinde bunu yapmıyorlar, tamamlamıyorlar anlamış değiliz. 

950 ARAÇLIK OTOPARK İNŞAATI ŞU ANDA  DURDURULDU

İBB’nin seçimlerde el değiştirmiş olması zaman zaman ilçe belediyeleriyle bazı problemlerin yaşanmasına neden oluyor. Siz bu tarz problemlerle karşılaşıyor musunuz? CHP’nin belediyecilik anlayışını nasıl buluyorsunuz?

Sonuç itibariyle 23 Haziran seçimleri oldu 31 Mart seçimleri oldu orda seçimlerin yenilenmesi kararı çıktı. 23 Haziran da tekrardan Büyükşehir seçimleri yenilenmiş oldu burada da vatandaşımızın teveccühüyle mevcut belediye başkanı seçildi. Tabi biz isterdik ki tüm 39 tane ilçeye eşit şekilde hizmetlerin verilmesi ve yaklaşımın aynı şekilde olması. Ama maalesef bunu şu an göremiyoruz. Bu konuyla ilgili birçok somut örnekler var. Pendik üzerinden konuşmak gerekirse Büyükşehrin Pendik’te devam eden yatırımları vardı. Birincisi Pendik için çok önemli olan 950 araçlık otopark inşaatı. Yüzde 75 civarında zaten 31 Mart'a kadar tamamlanmış bir inşaat vardı. Şu anda  biz girişimlerimizi yapmamıza rağmen, taleplerimizi iletmemize rağmen bu inşaat durduruldu. Bu otoparkın bitirilmesiyle ilgili şu anda maalesef hiçbir çalışma yapılmıyor.

CHP'NİN ZİHNİYETİNDE ÇOK DA BİR DEĞİŞİKLİK OLMAMIŞ

İstanbul'un genelinde böyle bir sıkıntı ile karşı karşıya kaldık. Mesela orta refüjlerle yol kenarlarındaki yeşilliklerin kaldırılması ile ilgili şu anda bir çalışma yapılıyor. Yani israftan bahseden, israfın önüne geçeceğini iddia ederek yönetime gelen BİR yönetimin bu tür yapılan yatırımı sıfır sayması israf değil midir? Bu yeşilliklerin,  kaldırılması ne kadar faydalı ne kadar sağlıklıdır? Duvardaki boyamayı illa ki yaptıracaksanız yeşilleri kaldırmanıza gerek yok . Bunlar yıllık 12 milyon bakımı olduğunu ifade ediyorlar. Yeşilliklerin insana hoş gelmesi  ve bilim adamlarının bilimsel olarak  sağlıklı olduğunu tespit etmesine rağmen böyle bir şeyin yapılması zihniyet olarak CHP’nin zihniyetinde çok bir değişiklik olmadığını maalesef tekrar  gösteriyor.

Yorumlar 0 Yorum Var