STM Siber Güvenlik Müdürü Kadir Murat Biçer, “Pandemi süreci siber saldırganlara saldırı yapacağı atak yüzeylerini artırması anlamında katkı verdi” dedi.

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. bünyesinde bulunan Siber Füzyon Merkezi (SFM), yılın her çeyreğinde bir kez "STM ThinkTech Siber Tehdit Durum Raporu" hazırlıyor. Merkez tarafından hazırlanan ve son üç aylık süreci kapsayan üçüncü çeyrek raporuna göre, siber saldırganlar pandemi sürecinde saldırılarını artırdı. STM Siber Güvenlik Müdürü Kadir Murat Biçer, STM bünyesinde bulunan Siber Füzyon Merkezi’nin çalışmaları ve merkez tarafından hazırlanan “STM ThinkTech Siber Tehdit Durum Raporu” hakkında İhlas Haber Ajansı muhabirine özel açıklamalarda bulundu. Biçer, Siber Füzyon Merkezi’nin (SFM) Siber İstihbarat Merkezi, Siber Operasyon Merkezi ve Zararlı Yazılım Analiz Laboratuvarı dahil olmak üzere 3 alt merkezden oluştuğunu anlatarak, merkezin 2016 yılından beri hizmet verdiğini söyledi.

Siber Füzyon Merkezi’ni oluşturan alt merkezler hakkında bilgiler paylaşan Biçer, “Bir siber olay göz önüne alındığı zaman Siber İstihbarat Merkezi; olay olmadan önce olayla ilgili bulguların tespit edilmesi, proaktif davranılması için, Siber Operasyon Merkezi; mevcut verilerin incelenerek bir olay olup olmadığının tespiti için, Zararlı Yazılım Analiz Laboratuvarı ise; olay sonrası olaya yönelik bulgularda detaylı bir çalışma yapılması gerekiyorsa o tarafı içerecek çalışmalar yapan merkezimizdir. Bu üç merkezde birbiriyle ilişkili ve entegre vaziyette çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar 0 Yorum Var