Görsel tehdit istihbarat firması Sensity, 100 binden fazla kadın Telegram kullanıcısının deepfake çıplak görüntülerini oluşturan botlar tespit etti. Botların en çok kullanıldığı ülke ise Rusya oldu.

İnternetin yaygınlaşması ve teknolojideki ilerlemeler ile birlikte pek çok yeni güvenlik tehditi ortaya çıktı. Bu tehditlerden biri de deepfakes adı verilen teknoloji. Aslında deepfake kendi başına bir tehdit olmasa da kötü amaçlarla kullanılmaya açık. Görsel tehdit istihbarat firması Sensity, Telegram’da zararlı bir bot ağı keşfetti. Bu botlar, 104 binden fazla kadının görsellerini kullanarak çıplaklık içeren görüntülerini üretti. Bu kişilerin küçük bir kısmı da reşit olmayan insanlar.

Engadget’a göre deepfake botları son üç ayda endişe verici şekilde artış gösterdi. Bu süreçte bu artış %200 oldu. Bu botların bu kadar yaygın olmasının en temelinde ise iki neden var: bu botlar bedava ve pek çok akıllı telefondan erişilebilir durumda. 

Sensity’ye göre bu botların %70’i Rusya’dan kullanılıyor. Üstelik Rusya yakın zamanda Telegram erişimini engellemişti. Bu bot ağı aynı zamanda ülkenin en büyük sosyal ağ sitesi olan VK içine de sızmaya başlamış durumda.

Yorumlar 0 Yorum Var