Çin’in Şangay kentinde bulunan Pudong Uluslararası Havalimanı’nda çalışan 1 kişide Covid-19’a rastlanmasının ardından havalimanında bulunan yaklaşık 14 bin kişi zorla karantinaya alındı. Karantinaya alınan yolcular test alanından kaçmaya çalıştı.

TÜM HAVALİMANI KARANTİNAYA ALINDI

Çin’in Şangay Kentinde bulunan Pudong Uluslararası Havalimanı’nda kargo terminalinde çalışan 39 yaşındaki bir çalışanın korona virüs testinin pozitif çıkmasının ardından tüm havalimanı karantinaya alındı. Yetkililer, havalimanında bulunan yaklaşık 14 bin kişiye test yapmak amacı ile otopark alanına yönlendirerek, havalimanından çıkışları yasakladı.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEME OTURDU

Yetkililer, havalimanına gelen her yolcuya korona virüs testi yapmaya başlarken, test alanına itilen çok sayıda kişinin görüntüleri ise sosyal medyanın gündemine oturdu. Görüntülerde, vatandaşların çoğunun test alanında çıkmak istediği ve yetkililerin vatandaşları engelledikleri görüldü.

39 yaşındaki havalimanı çalışanın eşinin de Covid-19’a yakalandığı ve Shanghai Pudong Hastanesinde hemşire olduğu aktarıldı. Hastane, günlük ayakta tedavi ve acil servisleri askıya alırken, çiftin çocuklarının gittiği okul ise kapatılarak uzaktan eğitime geçti.

SARS VİRÜSÜ OLABİLİR

Yetkililer, kargo çalışanlarında hangi virüse yakalandığı konusunda net bir açıklama yapmazken, Çin medyası SARS virüsü olabileceğini iddia etti.

Havalimanın ardından Şangay’da bulunan Güney Demiryolu İstasyonu’nda kapatıldığı iddia edildi.

 

Yorumlar 29 Yorum Var
  • Erkan 23.11.2020 12:56
    Buda sars virüsü sanırım bu kadar panik normal değil
  • Mert 23.11.2020 12:44
    Virüsü Çin yapmadı. Çin ilk virüsü bulup adını koydu. Çin bulana kadar ölen insanlara Batı ülkeleri bronşit zatürre akciğer yetmezliği yazdı. Nasil olsa yaşlılar ölünce emekli maaşı ödemekten ve sağlık masraflarından kurtuluyor Batı. Bir virüsü bulan ülke o virüsü çıkardı demek tıp cahilligidir. Çin virüse karşı süper mücadele eden bir ülke. Helal olsun. Bu önlem bir harika.
  • Ssssssssssssss 23.11.2020 11:46
    Kovid-19 virüsünü dünyaya siz yaydınız, beter olun !!!!!!!!!!!!!!!
  • Ssssssssssssss 23.11.2020 11:45
    Dünyaya siz yaydınız, beter olun !!!!!!!!!!!!!!!
  • MEHMET 23.11.2020 10:33
    neden çinde korona yok, virüsü onlar çıkartıp kendilerine aşılarını da vurdular denildiği için bence kurgu bir olay yapmışlar. bu virüsü dünyanın başına dert edip kendini sıyıran ülke çin dir.
Daha fazla yorum görüntüle