Fransa'da tepkilere neden olan, güvenlik güçlerinin görüntülerinin yayımlanmasını yasaklayan güvenlik yasa tasarısı ve polis şiddeti protesto edildi. Sokaklardaki araçları yakan göstericiler polisle çatıştı.

Polisin biber gazıyla müdahale ettiği göstericiler basın özgürlüğü istiyoruz ve polis şiddetine hayır sloganları atıyor.

Göstericiler, akşam saatlerinde de protestolarına devam ederken, gösterilere yaklaşık 46 bin kişinin katıldığı belirtildi. Polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri olayların çıkmasına engel olmadı. Protestolarda, akşam saatlerinde tansiyonun yükselmesi ile çok sayıda araç ateşe verildi.

Bastille Meydanı’nda göstericiler ile polis arasında çatışma çıktı. Protestocular, polise havai fişek ve taşlarla saldırdı. Çatışmaların yaşandığı bölgelere TOMA sevk edilirken, polis göstericilere tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti. Polis, göstericilerin lüks mağazaların bulunduğu semtlere gitmesini engellemek amacı ile bazı cadde ve sokaklara barikatlar kurdu. Çıkan olaylarda çok sayıda kişi gözaltına aldı.

Yorumlar 213 Yorum Var
  • Mert 30.11.2020 20:47
    orantısız müdahele ye karşıyız!! Endişeliyiz ve endişe içinde takip ediyoruz! Çok endişeliyiz çoooookkk
  • ali 30.11.2020 17:37
    Endiselyiz
  • Fani 30.11.2020 16:36
    Demokrasi işte böyle olmuyor şiddet kırıp dökme ne kadar demokrasi değil ise başka ülkelerde de şiddet kırıp dökme demokrasi değil başka ülkelerde oldumu insan hakları savunuculuğu kendi ülkende oldumu şiddete şiddet baskının adı yok bence 4 aralıkta türkiyeyi kinuşacağınıza kendinizi konuşun çünkü bu gidişle avrupanız ve değerleriniz kalmayacak 1.cihan ve 2.cihan harbinde olduğu gibi birbirinizi yersiniz aynaya bakın türkiyeyi bırakın
  • M.ali 29.11.2020 16:50
    Rabbim dünyada ilken dahi mazlum ların intikamını alıyor inşaallah bu günler daha iyi günleridir mazlum kara Afrika'nın ahı Fransa'nın daha doğrusu sömürgeci tek dişi kalmış vahşi batı da kalmayacak
  • Yakub 29.11.2020 16:33
    Perde arkasını tahmin ediliyor " bütün dünyanın paris dahil başı yahudilerden belada" .
Daha fazla yorum görüntüle