Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, sosyal medya platformu Instagram üzerinden yaptığı 'Dünya Kadın Hakları Günü Özel Yayını’na konuk olan AK Parti Grup Başkanvekili Av. Özlem Zengin, “Eğer Türkiye’de seçme ve seçilme hakkının gerçek manada kullanılmasından bahsediyorsak, bunu hayata geçiren parti AK Parti’dir ve bununda öncüsü Sayın Cumhurbaşkanımızdır” dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, sosyal medya platformu Instagram üzerinden, Dünya Kadın Hakları Günü’ne özel gerçekleştirdiği canlı yayınının konuğu AK Parti Grup Başkanvekili ve Tokat Milletvekili Avukat Özlem Zengin oldu.

Yaklaşık bir saat süren canlı yayında kadına yönelik birçok konu konuşuldu. Başkan Dr. Şadi Yazıcı, kadınların toplumsal hadiselere nizam getirdiğini belirterek "Kadınların toplumsal hadiselere siyasette olduğu gibi bir nizam, intizam getirdiklerini düşünüyorum. Özellikle de bir ivme ve denge getirdiğine inanıyorum" dedi.

Av. Özlem Zengin ise AK Parti’nin kadın meselesini yaşayan bir parti olduğunu ifade ederek, "2013 yılında ilk defa 5 kadın milletvekilimiz başörtülü olarak meclise girdiler. Ama başörtülü olarak meclise girebilme yani seçilme hakkının gerçek manada kullanılması ilk defa 2015 seçimlerinde olmuştur" dedi. 

Yorumlar 2 Yorum Var
  • aynen 06.12.2020 22:32
    Akp öncesinde kadina da erkeyede cocugada vs hiç birine saygı yoktu ancak çıkar için yapılıyordu hirsizlikta arsizlikta hepsi vardi dinin le uğraşmaktan baska da bir icraatları yoktu turkiyeyi satmakla ceplerini doldurmakla mesgulerdi gençlerimiz perisandi okullar bosken dışarda parnkatil gecelerden gecilmiyordu Allahim o gunler daha geri gelmesin namaz kılan gençler suçlu diye paparazilerde haber yapılıyordu kimin eli kimin cebinde olmak normaldi yani cahiliye devri gibiydi şimdiki gençlerimiz bunlardan habersiz chp nin peşinden koşuyorlar bi bilseler gerçekleri asla bakmazlar
  • Nurullah 07 06.12.2020 14:54
    İslam kadına gereken hakkı vermişdir. İslamın dışında Fazla olan hak hak değil, Hakkı olmayan bir şeyi talep etmekdir., Hakkı olmayan bir şeyi almakda zulümdür.