Rusya, ABD ile Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması (Yeni START) görüşmelerini sürdürürken, başkent Moskova’nın batısındaki bölgeye balistik füze yerleştirdi.

Rusya ile ABD arasında önümüzdeki Şubat ayında sona erecek Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması (Yeni START) ile ilgili anlaşmanın uzatılması yönünde görüşmeler sürerken, Rusya ülkenin farklı noktalarına balistik füzeler yerleştirmeye devam ediyor. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, YARS isimli Rus yapımı MIRV termonükleer kıtalararası balistik füzenin Moskova’nın batısındaki Belarus, Ukrayna, Litvanya, Letonya ve Estonya gibi Baltık ülkelerine yakın bir noktada olan Kaluga bölgesindeki Kozelsk şehrine yerleştirildiği duyuruldu.

Savunma Bakanlığı, bölgeye yerleştirilen balistik füzenin nükleer caydırıcılık maksadıyla ve geçtiğimiz sene planlanan program kapsamında bölgeye konuşlandırıldığını açıkladı.

Yorumlar 19 Yorum Var
  • Rafet 05.01.2021 16:57
    sar 30 tane paket olsun vlad dostum halktan füze vergisi altında alırız parasını
  • Ebu Talha 05.01.2021 14:31
    Adamın elinde balistik füze var. Yerleştirdiği yer kendi toprağı... Bunun neresi garip?
  • Selim 05.01.2021 14:12
    Adamlar Avrupa’yı yavaş yavaş sarıyor ama bu şeref yoksunu AB hala bizimle uğraşıyor. Eğer Rusya Avrupa’yı işgal etmeye kalksa bide utanmadan bunca bize karşı yapılana rağmen destek mi isteyen Avrupa bizden ? Rus uçağı düşürüldüğünde bir tane bile Avrupalı ülke bizi desteklemedi ayrıca ABD’de dahil. Bizim meselemiz değil kendiniz halledin dediler. Sonra biz S-400’ü aldık mı birden NATO ittifakı geldi akıllarına
  • Muhittin Aksoy 05.01.2021 13:31
    Türkiyenin var olmasi icin bu füzelerden bizim de en az 5 yüz tane yapmamiz lazim.
  • Seyfullah 05.01.2021 13:20
    Tedbir alabilicek konumda Lomax onemli.
Daha fazla yorum görüntüle