Altın yatırımcıları, Joe Biden ve Jerome Powell'ın perşembe günü gerçekleştirecekleri konuşmalara odaklanmış durumda. Konuşmalardan çıkacak sonuca göre altının 2021'de izleyeceği seyrin genel hatları belli olacak.

Altın, yatırımcıların teşvik paketinin detaylarına dair açıklama yapılması beklentileriyle düştü.

ABD’nin Seçilmiş Başkanı Joe Biden, perşembe günü yapacağı toplantıda mali teşvik paketinin detaylarıyla ilgili bilgiler verecek. CNN’in haberine göreyse danışmanları ABD Kongresi’ndeki dostlarına paketin 2 trilyon dolar civarında olacağından bahsetmiş.

Diğer yandan Fed Başkanı Jerome Powell’ın bir webinar’a katılarak enflasyon, toparlanma ve varlık alım programının azlatılmasıyla ilgili konuşması bekleniyor.

Altın fiyatları, yatırımcıların tahvil faizlerine ve Fed yetkililerinden gelen açıklamalara odaklanmasıyla birlikte bu hafta dalgalı bir seyir izledi.

Altın fiyatları, TSİ 07:52’de yüzde 0,35 düşüş ile ons başına 1.839,20 dolar civarından işlem görüyor. Gümüş yüzde 0,2 değer kaybederken Bloomberg Spot Dolar Endeksi çarşamba günü yüzde 0,2 yükseldikten sonra yatay seyrediyor.

ABD teşvik paketlerinin açıklanması beklenirken altın fiyatları için son durum bilgileri şu şekilde;

Gram altın 14 Ocak Perşembe günü 439 TL'den satılırken 435 TL'den geri alınıyor.

Çeyrek altın alış fiyatı 711, satış fiyatı 725TL,

Yarım altın alış fiyatı 1.422, satış fiyatı 1.451 TL,

Cumhuriyet altını alış fiyatı 2.928 satış fiyatı 2.958 TL,

Yorumlar 0 Yorum Var