Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, Orta Doğu ülkelerinin büyük yatırımlara hazırlandığını hatırlatarak, Türkiye'nin bu ülkelere olan doğal taş ihracatını artırması gerektiğini söyledi.

Bakan Yardımcısı Turagay, Ege Maden İhracatçıları Birliği tarafından Ticaret Bakanlığının koordinasyonu ve desteğiyle Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar, Kuveyt, Bahreyn ve Umman pazarlarına yönelik oluşturulan, "Orta Doğu Ülkeleri Sanal Doğal Taş Ticaret Heyeti"nin çevrim içi açılış toplantısına katıldı.

Turagay, konuşmasına, Irak'ın Gara bölgesinde terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 13 Türk vatandaşına rahmet dileyerek başladı.

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) etkilerine karşın doğal taş sektörünün büyük başarı yakaladığını aktaran Turagay, "İşlenmiş doğal taş ihracatı salgın döneminde yüzde 7 artarak milyar doları buldu. Bu aslında sektörün bu dönemde nasıl çalıştığını, nasıl pazar çeşitlenmesi yapmaya çalıştığını ortaya koyuyor." ifadelerini kullandı.

Orta Doğu ülkelerinin gelecek dönemin parlayan yıldızı olduğunu kaydeden Turagay, "Katar'da Dünya Kupası düzenlenecek. Diğer Orta Doğu ülkeleri de aynı şekilde büyük yatırımlar yapacak. Buralarda pazar payımızı daha da artırmamız lazım." diye konuştu.

Turagay, ABD'ye doğal taş ihracatının geçen yıl yüzde 14 artarak, ihracatta 300 milyon doların üstüne çıkıldığını da aktardı.

Dünyanın mermer rezervinin 3'te 1'inden fazlasının Türkiye'de bulunduğunu hatırlatan Turagay, bir çok ülkede Türk mermerinin kullandığını dile getirdi.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek