HABER7

Pakistan'ın en büyük şehri Karaçi'de polis teşkilatı, kalabalık caddelerde hırsızlık ve tacizi engellemek için Glock tabancalarıyla donatılmış bir paten birimi kurdu.

Bir aylık yoğun paten eğitiminin ardından ekip, şehrin dar sokaklarında, yoğun kavşaklarında ve alışveriş merkezlerinde konuşlandırılacak.

20 kişiden oluşan pilot ekibin şefi Faruk Ali, "Sokaktaki suçları kontrol etmek için yenilikçi bir yaklaşım geliştirmemiz gerektiğini hissettik. Paten kullanan memurlar, 20 milyonluk şehirdeki motosiklet hırsızlarını daha kolay kovalayabilecek" dedi.

Birimde eğitim alan polis memurlarından Aneela Aslam, "Bu sadece başlangıç. Bu patenler bize gerçekten fayda sağlayacak. Ulaşmanın zor olduğu dar sokaklara çok hızlı bir şekilde ulaşabiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Karaçi'de suç oranları oldukça yüksek. Patenli polisleri gören halk, durumdan oldukça memnun. Muhammed Azeem isimli bir vatandaş, "Onları sabahtan beri burada temiz üniformalar içinde görmek bize bir güvenlik duygusu veriyor" diye konuştu.

Bu görüntüler sosyal medyada alaycı bir tavırla karşılansa da patenli polisler dünyanın çeşitli şehirlerinde rüşdünü ispat etmiş durumda. Paris'te ve Londra'da 20 yıldır bu ekiplerden var ve suçluları da yakalama oranları çok yüksek.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Yolcu 24.02.2021 15:34
    Başarılar,iyi fikir...