Çiftçilik yapan Fuat Binici’nin 68 dönümlük buğday tarlasına kimliği belirsiz kişiler tarafından zehir sıkılınca zarara uğradığını belirten Binici bu duruma tepki gösterdi.  

Osmaniye merkeze bağlı Köyyeri köyünde geçimini çiftçilikle sağlayan Fuat Binici 68 dönüm araziye 35 bin lira harcayarak buğday ekti. Önceki günlerde yağan yağmurlardan sonra buğday tarlasını incelemeye giden Binici, gördüğü manzara karşısında gözlerine inanamadı. Buğday tarlasının tamamen sarardığını gören Binici, tarlanın içerisinde yaptığı incelemede 6-7 kişilik bir gurubun ayak izlerine rastladı. Tarlanın bazı alanlarının yeşil kaldığını gören çiftçi, şahısların gece saatlerinde sırt pompası ile tarlaya kurutucu zehir sıktığını iddia etti. Çiftçi Fuat Binici’ye destek olmak isteyen diğer çiftçiler ise, yaşanan son olayın ilk olmadığını iddia ettiler. Yaklaşık 6 yıldır bu tür vakalarla karşı karşıya kaldıklarını belirten çiftçiler, süreç içerisinde birçok çiftçinin tarlasının kurutulduğunu, ağaçlarının kesildiğini, tarım araçlarının yakıldığını söylediler. Mallarına zarar veren kişilerin bulunmasını isteyen çiftçiler, yetkililere seslenerek köye giren çıkanların tespiti için mobese takılmasını istediler.

“Emeklerimin hepsi boşa gitti”

“Çocuğum gibi baktım” diyerek yaşadığı olayın üzüntüsünü dile getiren çiftçi Fuat Binici, “Ben Köyyeri köyünde çiftçilik yapmaktayım. 68 dönüm tarlama buğdayımı ektim. Çocuğum gibi baktım. Buğday tarlamı bir gecede sararttılar. Yan taraftaki tarla yemyeşil benim tarlam sarardı. Bun yapan kişiler muhtemelen sırt pompası ile ilaç sıkıp kuruttular. Ekini mi kurutanların bulunmasını istiyorum. Tarlanın bu hale gelmesi için ben 35 bin lira masraf ettim. Bir yığın yatırım yaptım. Hepsi boşa gitti emeklerim boşa gitti. Çok büyük zarardayım. Yağmur yağdı. Yağmurdan sonra tarlaya balamaya geldik. Ayak izleri bulduk. Onda fark ettik. Muhtemelen sırt pompası ile 6-7 kişilik bir gurup bu tarlaya zehir sıkmış. Bir yıllık emeğim boşa gitti” dedi.

"Yıllardır aynı sorunlarla karşılaşıyoruz"

Yaşanılan son olayın ilk olmadığını ifade eden muhtar azası Süleyman Usta, “Bu olay yeni oldu ama her sene 2-3 aya bir çiftçilerin tarlalarına zehir sıkıyorlar. Ağaçlarını kesiyorlar. Zeytinlere ilaç sıkıyorlar. Araba yakıyorlar. Biz muhtarlık olarak köye kamera taktırdık. Köyümüze mobese takılmasını istiyoruz. Bunları kimin yaptığını bilmiyoruz ama yakın köylerde bunları yapan insanlar var. Az çok tahmin ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar 100 Yorum Var
  • abdullah 23 26.03.2021 14:19
    gayet doğal hiç bir suça gerçek ceza verilmiyor canı isteyen istediğine istediğini yapıyor unutmayın ki sahipsizlerin sahibi Allah'tır. Allah'ın tokadının gelmesi yakındır az kaldı.
  • Sivaslı Temel 22.03.2021 00:54
    Sebebi ne olursa olsun, Milli servete zarar vermek, BİR TERÖR SUÇUDUR. Bu olayın failleri bir an önce yakalanıp, adalete teslim edilmelidir.
  • Bulut 21.03.2021 23:17
    Ulan kim bu tarlaya zehir serptiyse yakalandimi onu zehirin ıçine atmak lazım
  • Yetersiz Ulvi 21.03.2021 22:45
    Bu bir başkasının işi değil, kimse uğraşmaz, onlarca insanın, saatlerce uğraşması gerek, artı ilaç parası, araç gereç, taşıma vb. bir sürü masraf.. Ben yanlış bir işlem yapıldığını düşünüyorum, yanlış ilaç veya bozuk ilaç kullanılmış olabilir.
  • gül 21.03.2021 22:36
    Allah onların yaptığını yanlarına asla koymaz.
Daha fazla yorum görüntüle