Vatandaşlar Merkez Bankası'nın faiz kararının ve görev değişiminin altın ve doları fiyatlarını nasıl etkileyeceğini merak ediyor. Altında 540 TL'lik zirve sonrası başlayan düşüş 140 TL seviyelerini buldu ve gram altın 404 TL seviyelerine kadar geri çekildi. Peki Altında ve dolarda düşüş sürecek mi? Altın fiyatları ne zaman yükselecek? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yorumladı...

 Altın ve dolarda yaşanan düşüş sonrası vatandaşlar ve yatırımcılar yeni haftada fiyatların hangi yöne doğru kırılacağını merak ediyor. Kişisel Youtube kanalında altın, dolar ve gümüş fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklamalarında bulunan Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın ve gümüş yatırımcısını “Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik” deyip düşüşleri görüp baskıyla hareket etmemesi konusunda uyararak Mayıs ve Haziran aylarına dikkat çekti.

Öte yandan Dolardaki düşüşün kalıcı olmayacağını belirten İslam Memiş, “Önümüzdeki günlerde altın ve gümüşte agresif yükselişler göreceği. Bununla birlikte bazıları ‘Keşke ben de bu seviyelerden altın ve gümüş alsaydım’ diyecekler” dedi.

Yorumlar 0 Yorum Var