Eskişehir’de tasarımı tamamen kendisine ait olan ve farklı iş kollarında kullanılabilen “robot köpek”i 6 ayda geliştiren 18 yaşındaki Halid Yıldırım, projesiyle TÜBİTAK 52’nci Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda bölge finaline kaldı.  

Eskişehir’de yaşayan lise son sınıf öğrencisi Halid Yıldırım, korona virüs salgını nedeniyle evde kaldığı süre boyunca yeni bir proje geliştirdi. Çocukluğundan bu yana yazılım ve robotik alanlarına ilgi duyan Yıldırım, geliştirdiği proje kapsamında bir “robot köpek” tasarladı. Yıldırım, projesi için okulundaki Bilgisayar Öğretim Teknolojileri öğretmeni Hicret Koyuncu’dan proje danışmanı olmasını istedi. Öğretmeninin de desteğiyle projeyi 6 tamamlayan başarılı genç, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) 52’nci Lise Öğrenciler Araştırma Projeleri Yarışması'nda bölge finaline katılmaya hak kazandı.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Selami Nallar 29.03.2021 17:50
    Abdde senelerdir onlarca mühendis çalışıyor, Bizim tek lise öğreticisi! Çalış üret dünya hayran kalsın
  • vay be arkadaş 27.03.2021 14:23
    benimde bi hayelim vardı örümcek gibi elbise olsun robotik ve sakat olan kardeşleirmiz bunu giyince hem isdediği yere gidebilsin merdivendi asansördü yoldu engel tanımadan ve bir kaç kolunda temel ihtiyaçlarını karşılaması yemek temizlik gibi banyo ble yapsa bu elbiseden içine su geçmemesi gibi böle bir şey düşünmüşdüm tabi beyin dalgalarıyla çalışıcak.mesela düşününce beyne takılan bionik çiple mesela elbise geldi kendini giydirdi ve isdediği şeyi yaptırdı mesela konuşamıyorsa bile düşünceyle sese donüşmesi hawking gibi