Pendik, Kartal ve Tuzla'da ses sistemlerine girilen camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapıldı. Müzik yayınına vatandaşlar tepki gösterirken olayla ilgili inceleme başlatıldı.

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda Pendik, Kartal ve Tuzla ilçelerinde dün gündüz ve akşam saatlerinde cami hoparlörlerinden müzik sesi yükseldi. Yayına vatandaşlar tepki gösterdi.
''MARŞ ŞEKLİNDE BİR SES GELDİ''

Güzelyalı Mahallesi'nde sakinlerinden Osman Yılmaz, "Yatsı namazı sırasında marş şeklinde bir ses geldi. Hocanın evi burada olduğu için sistemi kapattı. Bizim cami, Kadıköy Osmanağa Camii'den alıyor ama bu sıkıntı olacak diye sistemi kapattık. Daha önce de küçük sıkıntılar oluyordu, bu sefer fazlalaştı. Hoca burada olduğu için kapattı, çünkü sesi bütün mahalleyi rahatsız ediyor" dedi.

''BÖYLE ŞEYLERİN OLMASI HOŞ DEĞİL''

Metin Şeker ise, "Dün saat 10.30 gibi, akşam ve yatsı ile gece saatlerinde aynı müzik bizim camimizde de çalındı. Tabi cemaat olarak biz bu durumdan rahatsız olduk. Neden böyle bir sisteme giriyorlar, nasıl giriyorlar, kasıtlı mı giriyorlar, bunların araştırılmasını istiyoruz tabi. Böyle bir müzikten hoşnut değiliz. Camilerimizden minarelerimizden ezan okunacak yerde böyle şeylerin olması hoş değil" şeklinde konuştu.

İstanbul Müftülüğü'nden alınan bilgiye göre, Kartal, Pendik ve Tuzla ilçelerindeki camilerinin ses sistemlerine korsan bir müdahale oldu. Olayla ilgili emniyet yetkilerine bilgi verilerek soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Yorumlar 43 Yorum Var
  • karagöz 02.04.2021 09:55
    istanbulumuzu gavura bıraktınız...olacağı buydu...elleriniz kırılsın...
  • Sami 02.04.2021 09:11
    Merkezi ezan okuma sistemi devam etmeli.... her müezzin ezanı esasına göre okuyamıyor.. ve birbirine yakın camiler olunca ezan sesleri birbirine karışıyor ortaya çıkan ses karmaşası ezan'ın estetiği, nefaseti, verdiği ruh dinginliği kayboluyor..... Frekans karışıyor yada giriliyor ise işin uzmanlarına başvursunlar çözerler...
  • murteza hoşyar 02.04.2021 09:00
    sünnet uygun ezan istiyoruz hoparlörden değil
  • Hikmet 02.04.2021 06:39
    Hemen suçu sağa sola atmayın kardeşim bir şey biliyorsanız konuşun bir elektrik elektronik işiyle uğraşıyoruz camilerde merkezi sistem kaldırılmadıkça bu tür olaylar her zaman olacaktır frekanslar karışıyor imamların Başka ne işi var ki Bırakın da ezan da okusunlar
  • Yakub 02.04.2021 00:52
    Nefret dolu azgınlar devrede! Ben şuna inanın emin oldum, dünyanın en azılı kafirleri ve münafıkları Türkiye'de. İnsanlık tarihinde dünyanın hiç bir yerinde Kuranı Kerim ve Ezan yasaklanmadı. Bir Milletin dilinin harfi değiştirilmedi. Acilen yeni kimlikler gelmeli. Kim hangi ırktan, inançtan belli olmalı.
Daha fazla yorum görüntüle