Artık daha sportif daha şık ve daha güvenilir… Skoda Octavia yenilendi. Öyle bir yenilendi ki, sunroof olsa Superb düşünme. O derece iddialı bir hal aldı. Hem, içeride sunduğu hacim, hem tasarımdaki yenilikler hem de en üst pakette donanımların çoğunun standart olarak sunulması Octavia’yı daha cazip hale getirdi. Araç dışardan al beni diyorsa en büyük sorunu da çözmüştür zaten. Hele bize gelen test aracındaki rengi, ona da ayrı bir parantez açmak istedim.

TASARIM ÖZELLİKLERİ

Octavia özellikle tasarımda kendini epey iyileştirmiş. Model daha sportif bir görünüme kavuşmuş. Ön ızgara yapısı, kaputun değişmesi, farların incelmesi ve omuz hizası yan profil yapısı bunun en büyük kanıtı. Arka tarafta kullanılan led stoplar ve kayar sinyaller de epeyce iddialı olmuş. Bagaj kapısı komple açılıyor ( liftback) bu kapasiteyi daha pratik kullanmamızı sağlıyor. Yaklaşık 600 litrelik kullanım alanı mevcut. Bu da sınıfının en iddialılarından.

İçeriye geldiğimiz zaman, içerisi de çok keyifli bir hale bürünmüş. İlk olarak hayalet göstergeler ve dokunmatik ekran dikkatimi çekti. İkisinin de hem kullanışlılığı hem de çözünürlükleri çok başarılı. İşçilik de çok başarılı. Kullanılan malzeme kalitesi ve seçenekleri çok iyi.

Torpido üstü kumaş malzemeler, yumuşak dokular trim seslerini aza indirirken, dokunuş hissiyatı ile tüketicisine keyif veriyor. Modelde hacim çok başarılı. Hem ön tarafta hem de arka yaşam alanında sınıfının en iddialısı olabilecek kapasitesi var. Arka yaşam alanında pratik güzel detaylar var. Örneğin, koltuk arkası telefon koyma alanı, bağımsız ayarlayabildiğiniz klima derecesi ve kol dayama ünitesi.

TEKNOLOJİK ÖZELLİKLER...

Modelde en çok hoşuma giden detay en yüksek donanımda sadece 2,3 opsiyon olması. Aracın 2 paketi var. Elite ve Premium. En yüksek donanım olan Premium’da neredeyse her şey standart olarak sunuluyor. Bu tüketiciyi en çok sevindiren detay olabilir. Gereksiz donanımlara daha fazla para vermiyorsunuz. Her zaman fabrika geliş fiyatı daha uygun oluyor. Neyse bu kadar övgüden sonra donanım olarak neler var, bir gözden geçirelim.

Hayalet Gösterge, Baş üstü dijital hız göstergesi, elektrikli park freni, ön arka park sensörleri, geri görüş kamerası, çift taraflı ekran üzerinden ayarlanan dijital klima, koltuk ısıtmalar, şerit takip sistemi, ön çarpışma uyarı sistemi, kör nokta uyarı sistemi, elektrikli hafızalı koltuklar, dokunmatik aydınlatma paneli, apple car play, android auto uygulaması, wifi şarj ünitesi, auto hold ve yokuş kalkış asistanı, ambiyans aydınlatma, anahtarsız giriş çalıştırma, start stop. Unuttuğumuz detay muhakkak olabilir daha fazlasını videomuzda bulabilirsiniz.

UZUN YOL YAKIT TECRÜBESİ

90 km/s – 110 km/s 2 BİN dd ortalama – 100 km de 5.5 litre
110 km/s – 140 km/s  2.5- 3.5 dd arası ortalama 100 km de 6.5 - 7 litre
130 km/S ve üzeri 4 BİN dd ve sonrası ortalama 8 – 8.5 litre
120 KM/S 2bin – 3bin dd arası ortalama 100 km de 5.5- 6 litre

MOTOR ÖZELLİKLERİ

Silindir Hacmi 999 cc
Beygir Gücü 110 HP
Maksimum Tork 200 Nm
Maksimum Hız 208 km/s
0-100 Km Hızlanma 10.5 sn
Vites Tipi 7 İleri Otomatik
Yakıt Türü Hibrit
Şehir İçi Ortalama Tüketim 5.0 lt
Şehir Dışı Ortalama Tüketim 3.7 lt
Karma Yakıt Tüketimi 4.2 lt
Bagaj Hacmi 600 lt
Yakıt Deposu 48 lt

FİYAT LİSTESİ

TEST ARACI  2021 Skoda Octavia 1.0 e-Tec Premium DSG 343.000 TL

2021 Skoda Octavia 1.0 e-Tec Elite DSG 319.600 TL

2021 Skoda Octavia 1.5 e-Tec Elite DSG 343.500 TL

2021 Skoda Octavia 1.5 e-Tec Premium DSG 366.900 TL

Yorumlar 0 Yorum Var