Bir televizyon kanalında canlı yayına katılan Hulki Cevizoğlu, “Ben Kanal İstanbul’a evet diyen bir Atatürkçüyüm.” ifadelerini kullanarak Kanal İstanbul’un neden yapılması gerektiği ile ilgili bilgiler verdi.
CNN Türk’te Akıl Çemberi programına katılan Dr. Hulki Cevizoğlu, İstanbul’a yapılması planlanan Kanal İstanbul’un önemini “Ben Kanal İstanbul’a evet diyen bir Atatürkçüyüm” sözleri ile anlattı.
Kızanlar olacaktır sözleri ile açıklamasına başlayan Cevizoğlu, “Atatürkçü geçinen partiler de Kanal İstanbul üzerinden sahte söylemlerle rant peşinde koşmayacaktır” dedi.
Cevizoğlu, “Arkalarına Atatürk’ü alarak siyaset yapan muhalefetin artık ortadan kalkması gerekir” ifadelerini kullandı.
Kanal İstanbul’a neden hayır dediğimizi sakin bir şekilde tartışabilirsek, ne kadar saçma argümanlar öne sürüldüğünü fark edeceğiz diyen Cevizoğlu, “Neymiş Montrö’ye engelmiş, engel mengel değil, dünyadaki kanalları izleyelim sevgili Atatürkçüler, Süveyş Kanalı’na bakalım, bu kanal Osmanlılar tarafından yapılmış Mısır idare ediyor. Mısır bu kanala hükmediyor, dünyanın parasını kazanıyor. Türkiye tek kuruş para almıyor. Bu ayıp ve skandaldır. Savaş gemileri, tankerler, yabancı gemiler geçecek, biz para almayacağız. Eğer bu boğazlar bize aitse, neden parasız yapıyoruz.” İfadelerini kullandı.
-
Murat
20.04.2021
01:00
İlhan Kesici gibi yan çizmez İnşallah. Gerçi kendi bilir, faydasız.
Beğen
/ 5 kişi beğenmiş
-
Orhan Tuna
20.04.2021
00:11
Adam ne konuşmuş..objektif adam.
Beğen
/ 10 kişi beğenmiş
-
Час
19.04.2021
23:25
Osmanlı projesidir.. rahmetli Ecevit yapmak istiyordu.. ... İnşallah Kanal İstanbul dan. Sonra. Sakarya. Üzerinden. Marmara ya. Da. Kanal yaparlar. Bu da. Rahmetli Abdülhamit'in. Prrojesi.. karadenizi. Sakarya üzerinden. Marmara ya. Bağlamalı..
Beğen
/ 7 kişi beğenmiş
-
adalet
19.04.2021
23:06
Kanal istanbula .karşı. çıkan kim varsa yerli ve milli degildir .nokta .
Beğen
/ 16 kişi beğenmiş
-
Şuhudi Çelik
19.04.2021
23:05
Sn Cevizoğlu akil, aydın bir kişinin yapması gerektiği bir şeyi yapmış. Olayı önce bir incelemiş, araştırmış, çalışmış. Konuşmasını sonuna kadar dinledim. Adam olayı enine boyuna araştırmış sadece bizim üljemizde değil diğer ülkelerdeki kanalların artısonı eksisini incelemiş anlatıyor. Sonra da bizim ülkemizde de olursa ne olur olmazsa ne olur bunun analizini yapıyor. İşte gerçek aydın kafa budur. İncelemesinin sonucu okumsuz da çıkabilirdi. Buna da saygı duyardım. Çğnkü ortada olayla ilgili bir özveri var nedir bu özveri, inceleme var çalışma var bunu yapana saygı duyarım. Adam laf olsun diye konuşmuyor. Çalışmasını incelemesini aktarıyor tebrik ederim. Akp liside chp liside böyle yapmalı.
Beğen
/ 20 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle