24 Haziran 2018 akşamı HDP'nin yüzde 10 barajını geçince sevinçten havalara zıplayan üst düzey CHP'li ismin Grup Başkanvekili Özgür Özel olduğu ortaya çıktı.

İstifa etmeden önce hem CHP'nin hem de Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatlığını yapan Mustafa Kemal Çiçek, A Haber ekranlarında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Canlı yayınlardaki açıklamalarında istifa mektubunda "üst düzey isim" diye bahsettiği kişinin Özgür Özel'i işaret ettiği ortaya çıktı.

işte Çiçek'in seçim gecesini anlattığı o sözler;

O gün o tarihte partinin dokuzuncu katında şu an Genel Başkan yardımcısı olmayan Aykut Erdoğdu'nun odasında zannedersem 2 vey 3 kişi vardı. Ben vardım, bir partinin temsilcisi vardı. Sayın Özgür Özel vardı, şuanki Grup Başkanvekili ve Aykut Erdoğdu vardı. Televizyon ekranlarında seçim sonuçları açıklanıyordu. Ben CHP'ye Atatürk'İn partisi olduğu için siyaset yapmaya Cumhuriyet Halk Parti'ne geldim. Ve karşınızdaki aday, Cumhurbaşkanı adayı, Atatürkçülüğünden milliliğinden hiçbir zaman ödün vermemiş bir isim. Partisi için mücadele etmiş bir isim. Grup Başkanvekili de kendini bu şekilde zikrediyor. He rşekilde her platforma bu değerlere bağlı olduğunu ifade ediyor. Gerçi dün açıklamasında Dersimliyi getirdik, borcumuzu ödedik gibi hilkat garibesi bir açıklama da yapabiliyor ancak o dönem itibariyle seçim sonuçları açıklanırken bu gözler bunu bizzat gördü.

ÖZEL'İN HDP SEVİNCİ

Sayın Muharrem İnce yüzde 30 bandını geçtiği vakit, hiçbir tepki hiçbir mimik hareketi vermeden koltuğuna bilfiil yapıştı, sesini çıkaramadı. Ancak HDP yüzde 10 barajını geçtiği zaman Milli Piyango'dan büyük ikramiye kazanmış gibi havaya zıpladı. Ben bu görüntüye inanamadım.

İstifa mektubunda Çiçek  "Sayın İnce'nin istifasının ardından, dostlar hanesine dahil edilen Halkın Demokrasi Partisi, yüzde 10 barajını geçince sevinçten havalara zıplayan üst düzey bir parti yöneticisinin bulunduğu yapının, milletimiz nazarında güven oluşturması mümkün, gerçekçi ve samimi olmadığı gibi Sayın İnce’ye yönelik başlatılan kasti itibarsızlaştırma operasyonunun da o gece itibari ile hayata geçirildiği nazarımda somut bir vakadır.” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar 35 Yorum Var
  • Huseyin 08.05.2021 20:03
    Ataturk yaşasaydi önce bunlari vatana ihanetten sallandirirdi
  • Vatandaş C* 07.05.2021 14:49
    Rahmetli ATATÜRK olsaydı bu günün Tüm CHP Yöneticilerini hepsini İDAM ederdi VATANA İHANETTEN...
  • Yücel 07.05.2021 14:01
    Biz biliyoruz bunların ne olduğunu göremeyip arkasından giden o chpkk koyun sürüsü düşünsün. Adamlar gözlerinin içine baka baka söylüyorda hala inanmak istemiyorlar.Sorsan hepsi Atatürkçü okumuş insanlar.Atatürkün adını bari lekelemeyin terörist seviciler sizi.Allah bunun hesabını sizden soracak sanmayın ki yanınıza kar kalacak.O şehit kanları ellerinize bir kere bulaştı. ..!!!!
  • Vatandaş 07.05.2021 13:50
    Bir de halka Atatürkun kurdugu partiyiz diyorlar.Ataturlk kim boluculerle ittifak kim? Halkı kandırmayın artik. Maskeyi çıkarın.
  • sezayi 07.05.2021 13:42
    chp de özgür özel görevi ne ise ak partide bülent arınç beyin görevide odur.arınç görevini bıraktı .
Daha fazla yorum görüntüle