Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda, Türkiye'nin savunma sanayiide yaptığı atılımları gözler önüne seren bir video izletti.

Erdoğan, burada savunma sanayii alanı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"4 FARKLI ÜLKEDE 180 İHA FAALİYET GÖSTERİYOR"

Erdoğan, "Hali hazırda Türkiye ile birlikte 4 farklı ülkede 180 adet Bayraktar İHA faaliyet göstermektedir. İHA'larımızın sahada gösterdiği başarılar savaş stratejilerinin yeniden baştan yazılmasına yol açmıştır. Akıncı da devreye girdiğinde bu tablo çok daha sarsıcı şekilde değişecektir. Milletimiz bize hezeyanlarla uğraşma değil ülkenin geleceğini inşa etme sorumluluğunu yüklemiştir." dedi.

"2023'DE SEMALARDA UÇACAK"

Erdoğan, toplantıdaki konuşmasında milli insansız savaş uçağı projesine de değindi:

"Milli Teknoloji Hamlesi vizyonunun bir ürünü olan insansız hava araçlarımızın sahada gösterdiği başarılar, adeta savaş stratejilerinin yeni baştan yazılmasını gerektirecek sonuçlara yol açmıştır. Mevcut insansız hava araçlarımızın bir üst versiyonu olan Akıncı da devreye girdiğinde, bu tablo çok daha sarsıcı şekilde değişecektir. Amacımız, tamamen yapay zeka bilgisayarları ile kontrol edilen insansız savaş uçağına ilk kavuşan ülkelerden biri olmaktır. Böylece, dünyanın halen peşinde koştuğu beşinci nesil savaş uçaklarının da ötesinde bir seviyeye ulaşacağız. Bu doğrultuda geliştirmeye başladığımız insansız savaş uçağımızı inşallah 2023 yılında semalarımızda uçurmayı planlıyoruz. Savunma sanayinde elde ettiğimiz başarıları uzun uzun anlatmaya kalksak, saatler yetmez."

Yorumlar 162 Yorum Var
  • Nalan 27.05.2021 17:17
    Hay Maasallah Subhanallah ....Helal olsun emeği geçen herkese
  • Meltem 27.05.2021 00:38
    Milli ve yerli bir lider: Erdoğan...Yolumuz açık evel Allah...
  • vatandas 27.05.2021 00:33
    Baskanimizin Gömlegi Kilictarogluna ,Abdullah güle ,aksenere,babacana ,davutogluna 100 Beden büyük gelir ...Anlamalisiniz artik kenara cekilin ve Kücücükde olsa gölge yapmayin !!
  • Şenay 27.05.2021 00:09
    Başta Reis ve ekibi olmak üzere Rabbim bu ülkeninim hayri için çalışan herkesin yar ve yardımcısı olsun.Amin
  • Tartı 26.05.2021 23:58
    Reis seni patates soğanla tartmaya kalktılar onların tartısı seni çekmez Reisim bunlar uçaktan ne anlar bunlar hain hain ...ayrıca Soylumuzu soysuzlara da yedirecek de değiliz .
Daha fazla yorum görüntüle