Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'nin işgal altındaki Filistin toprakları konulu özel oturumunda, "Filistinlilerin içinde bulunduğu bu kötü durum, yasadışı işgal sona ermedikçe ve Filistinliler'in kendi devletleri olmadıkça sona eremez" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'nin işgal altındaki Filistin toprakları konulu özel oturumunda, "Filistinlilerin içinde bulunduğu bu kötü durum, yasadışı işgal sona ermedikçe ve Filistinliler'in kendi devletleri olmadıkça sona eremez" dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi, işgal altındaki Filistin toprakları konulu özel bir oturum düzenledi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da oturuma video mesajıyla katıldı. Çavuşoğlu mesajında, "Geçtiğimiz haftalarda hepimiz Filistin'de yürek parçalayan sahnelere şahit olduk. Olaylar, İsrail'in Mescid-i Aksa'da ve Şeyh Cerrah'taki provokasyonlarının bir sonucuydu. Bu provokasyonlar, (İsrail'in) sistematik etnik, dini ve kültürel temizliğin bir parçasıdır" dedi.

Yorumlar 0 Yorum Var