Renault'nun B-Sedan segmentindeki yeni oyuncusu Renault Taliant, satışa sunulacağı pazarlar arasında ilk kez Türk tüketicisinin beğenisine sundu. Renault Taliant modelinin fiyatı 179. 900 TL'den başlayan fiyatı ile dikkatleri üzerine çekti.

TASARIM

Baştan aşağı yenilenen Renault Symbol yeni adıyla Taliant, artık kesinlikte daha modern ve daha albenili. Bunu dışarıdan bakışlar rahatlıkla hissettiriyor. Şöyle ilk bakışta özellikle ön tasarım, Renault’un yeni dönem kimliğini ortaya çıkartmış. Markanın, C ve D sınıfı araçlarında olan ön yüzünü benzeriyle Taliant’ta da görebiliyoruz. Bu, ayırım yapılmamasının göstergesi ve başarılı. C formlu gündüz led farları, krom kanatlarla çevrelenmiş ızgara, rüzgarlıklar ve sis far konumlandırılması bire bir aynı. Yan profilde jantlar önceki nesil Talisman jantı, arka tarafta yeni dönem led stop farları filan baya şık olmuş.

İçeriye geçtiğiniz zaman da güzel bir tasarım sizleri karşılıyor. Daha derli toplu bir orta konsol, yeni nesil dokunmatik bilgi eğlence ekranı, değişen direksiyon simidi ve koltuklar hem daha konforlu hem de daha fazla keyif veriyor. Arka yaşam alanı da yenilenmiş. Daha geniş diz mesafesi ve baş mesafesi var. Şaft tüneli çok alçak ve oturma pozisyonlarını avantaja çevirmiş. Koltuk arkası masalar var artık. Masalar var ancak saklama gözleri yok. Bu da eksi olmuş.

TEKNOLOJİ

Model 2 farklı paketle satılacak. JOY VE TOUCH. Test aracımız touch paketti (EN YÜKSEK PAKET) ve teknoloji olarak neler var neler opsiyondu şöyle bir paylaşayım sizlerle.

STANDARTLAR: Arka Park Sensörü, Ön Sis Farları, Yağmur Sensörü, Elektrikli Arka Camlar, Elektrikli Yan Aynalar, Otomatik Klima, Ön Kol Dayama,8inç Dokunmatik Ekran, USB Bluetooth, Apple Car Play, Deri Direksiyon, Hız Sabitleme, Yokuş Kalkış Desteği, LED Gündüz Farları

OPSİYONLAR: Geri Görüş Kamerası, Kör Nokta Uyarı, Ön Park Sensörü, Elektronik Park Freni, Navigasyon, Sürüş Destek Paketi, Teknoloji Paketi, Alüminyum Jant             

OPSİYONLARIN FİYATLARI

Teknoloji paketi ( yüksel konsol, elektrikli park freni, eller serbest Renault kart sistemi) 3.750 TL

Sürüş Destek Paketi ( Kör nokta uyarı sistemi, ön arka park sensörü, geri görüş kamerası) 2.000 TL

Navigasyon Paketi ( Navigasyon ve Kablosuz Apple Car Play ) 1.750 TL

16” alüminyum jantlar  2.500 TL

Metalik Boya 1.500 TL

Yedek Lastik 1.250 TL

Köpek Balığı Anten 891 TL

ARTILAR

+ Tasarım bir kere artık çok daha modern olmuş. Artık daha bir albenisi var.
+ Araç için kullanılan teknoloji ağı B sınıfı bir Sedana göre oldukça yeterli.
+ Yalıtım bir öncekine göre oldukça iyileştirilmiş.
+ Yol tutuşu daha iyi. Şöyle iyi, bunu videomuzda da görebilirsiniz, artık rüzgardan daha az etkileniyor ve özellikle yüksek hızlarda hem direksiyon hissiyatı arttırılmış hem de yolda daha stabil ilerliyor.
+Malzeme kalitesi kesinlikle eskisinden çok çok iyi.
+Bilgi eğlence ekranı gayet kullanışlı ve içerik olarak da yeterli.
+Bagaj çok kullanışlı. İçerisinde yeni aparatlar var. (628 litre)

EKSİLER

- Sadece 1.0 motorlarla satılıyor olması kesinlikle handikap. 1.0 motorlarda araç performans olarak kötü mü? Kesinlikle değil ama, yakıt tüketimi olarak Symbol’ü fazlasıyla aratıyor. Gerçi 1.0 Lpg’li versiyonu da var ancak onun da fabrika verileri çok düşük değil. LPG’li versiyonu testinden sonra paylaşırız.
- EDC gibi başarılı bir şanzıman varken XTRONIC şanzıman kesinlikle Renault için değil… Tamam sorunsuz şanzıman ama performanslı kullanımlarda, hem motor gürültüsü sizi yoruyor hem de değişkenlik gösteren bir şanzıman olmadığı için araç hızlı atak yapamıyor.
- Yakıt Tüketimi verileri bu aracın kitlesini değiştirebilir.
- Koltuk arkası masalar çok kullanışlı ancak eşya gözü bakımından eksiklik yaratıyor.

MOTOR ÖZELLİKLERİ VE FİYAT LİSTESİ

Silindir Hacmi 999 cc
Beygir Gücü 90 HP
Maksimum Hız 169 km/s
0-100 Km Hızlanma 13.9 sn
Maksimum Tork 142 Nm
Vites Tipi Otomatik

Yakıt Türü Benzin
Şehir İçi Ortalama Tüketim 6.5 lt
Şehir Dışı Ortalama Tüketim 5.1 lt
Karma Yakıt Tüketimi 6.1 lt

Uzunluk 4396 mm
Genişlik 1848 mm
Yükseklik 1501 mm
Boş Ağırlık 1170 kg

Bagaj Hacmi 628 lt
Yakıt Deposu 50 lt

FİYAT LİSTESİ

TEST ARACI  2021 Renault Taliant 1.0 Touch Turbo X-Tronic 226.900 TL

2021 Renault Taliant 1.0 Joy 179.900 TL

2021 Renault Taliant 1.0 Joy Turbo 193.900 TL

2021 Renault Taliant 1.0 Joy Turbo Eco 204.900 TL

Yorumlar 0 Yorum Var