MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. .

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

'Üniversite sınav sistemi yeni baştan ele alınmalı. Üniversite sınavı tamamen kaldırılmalıdır. Türkiye sınavsız üniversiteye geçişi başarabilecek üniversite zenginliğine sahiptir. Artık üniversite sınavlarına neşter vurmanın zamanı gelmiştir.

''MHP'NİN, TÜRK GENÇLİĞİNİN SINAV MARATONLARINDA ERİYİP GİTMESİNE VİCDANI RAZI OLMAMIŞTIR''

Her önüne gelen Z kuşağından bahsediyor ancak sınav kuyusundan nasıl çıkılacağı konuşulmuyor. MHP'nin Türk gençliğinin sınav maratonlarında eriyip gitmesine vicdanı razı olmamıştır. Ortaöğretim başarısını ve ortaöğretim sonunda olgunlaşma sınavını esas alan, fırsat eşitliği gözeten üniversiteye geçiş sistemi uygulanmalıdır.

''GELİN BU ÜNİVERSİTE SINAVLARINI KALDIRALIM''

Siyasi muhataplarımıza çağrımızdır, gelin bu üniversite sınavlarını kaldıralım. İlköğretim ve ortaöğretim kademelerindeki yönlendirme çerçevesinde istedikleri bölümlerde yükseköğretime kavuşmalarını sağlayacak platformlar oluşturulmasını hedefliyoruz.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Hasret 30.06.2021 07:29
    "Alahım o ne güzel düşünce " yazık benim o üç yılıma 3 yıl önce neredeydiniz?
  • Kadir 29.06.2021 20:45
    Sınava giren ögrencileride kapsaması nı da istiyoruz böyle Bi uygulama olursa biz sınava giren ögrenciler olarak göz ardı edilmemeliyiz
  • Sundus coban 29.06.2021 20:26
    465 puanla eczacılığa bile yerlesemedik gecen sene bu sene kızım basarili ve yeti buyuduyom ne zorluklarla bu sene ayt Ye çok güveniyorum diyerek gitti agliyarak geldi hic bilmedimiz sorular diye hedefi dış dokdoru olmadı liseyi basariynan bitirdi bu çocuğun hakkini kim verecek ben devletine güveniyorum bi çözüm bulunur insallah
  • Murat Kaplan 29.06.2021 15:47
    yerine ne önerdiğin net değil. genel değerlendirmeler temenniler.