Meclis Genel Kurulu'nda gündeme ilişkin konuşmak için söz alan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu Meclis kürsüsünden okuduğu türkü ile bir anda gündem oldu. 

TBMM Genel kurulunda İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan tarafından “Müzik sektöründeki sorunların araştırılması ve sektör çalışanlarının taleplerine kapsayıcı çözümler üretilmesi” amacıyla verdiği grup önerisi üzerine söz alan CHP Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu,  konuya dikkat çekmek için konuşmasına kürsüden Dadaloğlu’ndan türkü söyleyerek başladı.

Türkünün ilk kıtasını söyledikten sonra konuşmasını, “Oğuzların Avşar boyundan Dadaloğlu bundan tam üç yüz yıl önce Osmanlı’nın göçebe Türkmenlere karşı uyguladığı iskan politikasına böyle isyan etmişti ama tam üç yüz yıldır bu türkü söyleniyor bu topraklarda, TRT’nin arşivinde de mevcut; kimse yasaklayamadı, yasaklayamayacak” diyerek tamamlayan Kayışoğlunu milletvekilleri alkışlayarak kutladı.

Yorumlar 19 Yorum Var
  • Burak 09.07.2021 13:48
    Türkü diyip geçmeyelim. Türkünün sözleri eşkiyalığı, devlete isyanı, şiddeti içeriyor. Bir yerlere mesaj veriyor. Ya HDP ortaklığını pekiştirmek için söylemiş, ya da bir sonraki atacakları adımı söylüyor.
  • Araphan 09.07.2021 10:43
    CHP'nin kendisine bir faydası olmadığını türkü söyleyerek anlattı işte bu CHP
  • Vatandaş 09.07.2021 10:25
    Dağınızı da alın gidin. Her halta bir dağ saçmalığı.
  • kırıklı 09.07.2021 09:20
    albüm yapma teklifi veren oldu mu?
  • selam 09.07.2021 09:15
    söylenen türkünün sözleri çok manidar
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek