Ukrayna Savunma Bakanlığı, Ukrayna donanması için üretilen ve geçtiğimiz günlerde ilki teslim alınan insansız hava aracı Bayraktar TB2’nin ilk test uçuşunu gerçekleştirdi. Ukrayna Savunma Bakanı Yardımcısı Alexander Mironyuk, Türk yapımı İHA'lara yönelik, “Rusya saldırganlığını caydırmak için savunma sistemimizin bir parçası olacak” dedi.

Ukrayna, Deniz Kuvvetleri için Türkiye'den aldığı ilk insansız hava aracı Bayraktar TB2’nin test uçuşunu gerçekleştirdi. Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, TB2’nin Ukrayna’nın sahil kentlerinden biri olan Nikolayev açıklarında ilk test uçuşunun yapıldığı duyuruldu. Test uçuşuna yönelik yapılan açıklamada, Bayraktar TB2'nin Rusya karşısında Ukrayna için önemine vurgu yapıldı.

“Rusya saldırganlığını caydırmak için savunma sistemimizin bir parçası olacak”

Ukrayna Savunma Bakanı Yardımcısı Alexander Mironyuk test uçuşunun ardından yaptığı açıklamada, “Ukrayna Donanması için Bayraktar TB2, Ukrayna’nın denizlerdeki çıkarlarını korumak ve Rus saldırganlığını caydırmak için savunma sistemimizin bir parçası olacak" dedi. Test uçuşuna değinen Mironyuk, "Testler sırasında Bayraktar TB2, yüksek sonuçlar gösteren bir dizi savaş eğitimi görevlerini tamamladı" bilgisini paylaşarak İHA'ların Ukrayna donanmasının ülkenin güneyindeki sınırlarını korumadaki savunma yeteneğini önemli ölçüde arttıracağını kaydetti. Mironyuk, "Ayrıca uçuş menzilleri 150 kilometre olan Bayraktar TB2'lerin yerine güncellenmiş 300 kilometre menzilli İHA’ları aldık. Yalnızca donanma alanında değil, tüm askeri alanlarda yenilikler yaparak NATO standartlarına yaklaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar 16 Yorum Var
  • Osmanlı torunu 24.07.2021 18:42
    Uçan heykelde yapmamız lazim
  • Cevat 19.07.2021 12:58
    Ey chp liler bütün bunların bir heykel kadar değeri yokmu bir seferde maşallah deyin
  • Misafir 16.07.2021 23:52
    Merak etmeyin akdeniz üniversitesi meltem girişine chp pkk ve ltbg ne zıkkımsa isminide tam yazamadım renkleri ve sembollerini dikti kimseden ses yok.....
  • Mustafa 16.07.2021 23:36
    Neden nereye geldik Allah emeği geçenlerden razı olsun
  • Guc 16.07.2021 23:23
    Hayalet tb2
Daha fazla yorum görüntüle