Antalya Valiliği Alanya plajında Afganistan bayrağı dikilmesi görüntüleri hakkında "Görüntü 2018 yılına ait olup görüntüdeki şahıs ülkemiz vatandaşıdır ve Emniyette işlemleri devam etmektedir." açıklamasını yaptı.

İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı bünyesinde güvenli internet kullanımı için vatandaşlara rehberlik amacıyla başlatılan SİBERAY sosyal medyadan 'Dezenformasyona alet olmayın' uyarısı geldi.

SİBERAY paylaşımında " Sosyal medyada dolaşıma sokulan algı ve dezenformasyon maksatlı içeriklere itibar etmeyin. Aslından saptırılmış görseller içeren ve provokasyon amaçlı olduğu değerlendirilen paylaşımlarla ilgili gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Dezenformasyona alet olmayın." ifadeleri yer aldı.

ANTALYA VALİLİĞİ: GÖRÜNTÜDEKİ ŞAHIS ÜLKEMİZ VATANDAŞI

Açıklama şu şekilde; 

Bugün sosyal medyada çıkan Alanya’da bayrak asma ile ilgili haberlerde çıkan görüntülerdeki ilki 2018 yılına ait olup görüntüdeki şahıs ülkemiz vatandaşıdır ve Emniyette işlemleri devam etmektedir.

ŞAHSIN EMNİYETTEKİ İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

İkinci görüntüdekiler ise görüntünün çekildiği yerin personeli olup oradaki birden fazla ülkenin bayrağının bulunduğu direklerden sadece birinin gösterildiği anlaşılmakla birlikte ilgili şahıslar Emniyet müdürlüğümüzce tespit edilerek konu Başsavcılığımıza intikal ettirilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • hakkı 11.08.2021 22:08
    Antalya da yüzlerce gavur bayragı var afga. Bayragı olmuş çokmu Helal size Afganistan
  • 6565 11.08.2021 20:34
    neyse ya bu tür şeyler insanların sınırını bozuyor milletin başına bela olacaklar bir suriye biri irak biri afgan bayrağı açıyor neyse neyse
  • somesto 11.08.2021 17:43
    Görüntülerde bi kaç bayrak var bir Afgan bayrağımı gözünüze battı