Haber7.com / Erkan TALU

27 Eylül 2020'de Ermenistan ile Azerbaycan arasında çatışmalar patlak verdi ve Ermeni ordusu ateşkes anlaşmalarını ihlal ederek sivillere ve Azerbaycan ordusuna saldırılar başlattı.

44 gün süren savaş sırasında Azerbaycan, 300'e yakın yerleşim yerini Ermeni işgalinden kurtardı.

Ermenistan, Dağlık Karabağ savaşında ağır bir yenilgi aldı ve masaya oturmak zorunda kaldı.

İki ülke çatışmaları sona erdirmek ve kapsamlı bir çözüm için 10 Kasım 2020'de Rusya'nın arabuluculuğunda ateşkes anlaşması imzaladı.

Siyasi çalkantılar yaşayan Erivan'da ordu Paşinyan'a muhtıra dahi verdi.

"POGA" ADLI OKUL, GÜCÜNÜ DIŞARIDAN ALIYOR

Zaman zaman ateşkesi bozan ve Azerbaycan'ı tahrik amaçlı ateş açan Ermenistan, yeni bir terör yapılanmasına gitti.

Askeri Yurtsever Okulu (POGA) adı verilen bu oluşum, PKK ve ASALA tarafından destekleniyor.

20 Mart 2021'den beri bu örgütün faaliyette olduğunu söyleyen Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Savaş Eğilmez, POGA'nın Ermeni diasporası tarafından finanse edildiğini belirtti.

Okulun en büyük finansörü, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde sağlık sektöründe faaliyet gösteren Ermeni asıllı Amerikalı iş insanı Vrej Grigoryan.

TÜM İMKANLAR TÜRKİYE DÜŞMANLIĞI İÇİN SEFERBER EDİLDİ

POGA, sosyal medya platformları üzerinden yaptığı çağrılarda, 18 ila 55 yaşları arasındaki tüm Ermenileri ve diğer ülke vatandaşlarını Türkiye ve Azerbaycan'a karşı çalışmaya davet ediyor.

Örgüt, kendi adlarına çalışacak kişilere 100 dolar da maaş veriyor.

Hatta okul, Moskova'dan Erivan'a direkt uçuşlar için uçak bileti ödemeyi bile taahhüt ediyor.

OKULDA ÖRGÜT ÜYELERİNE TERÖR EĞİTİMİ VERİLİYOR

Daha çok gençleri hedefine alan POGA'da hem erkekler hem de kadınlar eski askeri uzmanlar tarafından eğitim alıyor.

Bu kapsamda atış, ilk yardım, askeri strateji ve askeri teçhizatın nasıl kullanılacağıyla birlikte psikoloji eğitimi veriliyor.

POGA'nın bu eğitimler dışında, ateşli silah/bıçak kullanımı, EYP (el yapımı patlayıcı) yapımı, doğada kalma, bölge halkıyla iletişim, dövüş sanatları, ilk yardım ve zor koşullarda hayatı idame yöntemlerini öğrettiği belirtiliyor.

"DÜŞMAN SINIRIN DİĞER TARAFINDA"

Örgütün Facebook sayfasında, "Sınırın bu tarafında bir düşman aramayın. Düşmanınız sınırın diğer tarafında. Bu düşmanı hakaret veya iftira ile yenemezsin" ifadeleri yer alıyor.

"BU YAPILANMA ERMENİLER İÇİN DE TEHDİT"

Yeni dönem terör kursuna 1 Ağustos'ta başlayan POGA'nın ilerleyen süreçte Ermeni halkı için de bir tehdit oluşturacağını söyleyen Eğilmez, "Bu terör eğitimini alan nesil, kendisi gibi düşünmeyen diğer Ermenileri düşman kabul edip onlara karşı harekete geçecektir" dedi.

Yorumlar 6 Yorum Var
  • =_=(1453)=_= 13.08.2021 22:15
    Halen akkılanmadılar erkwkleri ağlıyarak kaçıyor avratları sürüyorlar sahaya ne yapalım bizden güna gitti kendileri bilir.
  • Ulu hakan 13.08.2021 21:51
    Asala PKK yetmedimi ihalar ve sihalar yeter onlara her gün değişen düzen ve sınırlar yine değişecektir ama fazla şanslarını denemesinler psikop bir lider gelirse hepsini helak eder.
  • Hasan önder 13.08.2021 21:13
    Ermenilerin akılli insanları ve hatırı sayılır tarihçileri de var....hiç mi aķıl vermiyorlar....koskoca türk ve İslam coğrafyasında terör nereye varabilirsiniz.gizli ajandanızdaki müslüman Kürtleri kullanmak i vardi.tutmadı... sozde dostlarınız daha ne kadar kullanacak. Koskoca türk dünyasında ancak barış ile hayat bulabilirsiniz Zeytun isyanından beridır ne elde ettiniz...icinizdeki pakraduni ermenileri temizleyin. Ey ermeni ..böyle giderse yarıniniz bugünden iyi olmaz . Somurgecilerin maşası olmaktan vazgeçin .hem israil siyonizmin sizi de kullanıyor...kürdude kullanıyor. .aklınızı başınıza alın da bırakın bu sevdayı. ..
  • hakkı 13.08.2021 17:49
    Poga da olsa yoga da olsa boş
  • serdar 13.08.2021 09:11
    şu işi tüm dünya devletleri kullanıyor başta terör devleti amerika bizde bir gurup kurup kahrolsun terör terörü kınıyoruz diyemiyoruz.
Daha fazla yorum görüntüle