Geleceğin oyun ve animasyon geliştirme stüdyolarını kuracak olan 40 takım, dünyanın oyun serüvenine yeni bir yön vermek, oyun severleri yeni maceralara sürüklemek için kampa girdi.

Dijital Türk Oyunları Platformu tarafından Konya Büyükşehir Belediyesi destekleriyle Beyşehir Atabey Gençlik Kamp Alanında 500’den fazla oyun geliştirici, mentör ve akademisyen bir araya geldi.

40 farklı takım oluşturan katılımcılar 12 gün boyunca yeni dijital oyunlar üretecek ve sektörün beğenisine sunacak. 28 Ağustos’ta yapılacak sunumlarla hayata geçme fırsatı bulması beklenen oyunlar için birçok tema belirlendi.  

Pandemi dolayısıyla uzun bir aranın ardından yüz yüze bir araya gelen öğrenciler, kampa katılmadan önce PCR testlerini oldular ve gerekli önlemler alındıktan sonra kamp alanına giriş yaptılar.

Oyunla Gelecek Kamplarının dördüncüsü olan ve en yoğun katılımla gerçekleşen OG21 Konya Yaz Kampında kurulan takımlara çevrim içi katılım imkânı da bulunuyor. Belirli dijital platformlar yardımıyla sınırların ortadan kalktığı kampa İngiltere ve Amerika’dan akademisyenler ve ustalar da katkı sağlıyor. Dijital altyapılar sayesinde yüz yüze takımlar evlerindeki arkadaşları ile birebir çalışma imkânı yakalıyor. Takımların üretim gücü bu sayede yükselerek çok daha kaliteli oyunların üretilmesi sağlanıyor.

Dijital oyun ve animasyona dair bölümlerden deneyimli hocaların ve sektörden ustaların, Dijital Sanatların oyun geliştirme, dijital sinema ve animasyon-çizgi film alanlarında vereceği eğitimler ile devam eden kampta, ilk gün heyecan verici senaryolar ve fikirler tartışıldı. Bir araya gelen mentör ve katılımcılar kurdukları takımlarda ilk gün geliştirmek istedikleri oyunlara dair farklı türleri tartıştı.

“Oyun ciddi bir iştir” mottosuyla yola çıkan ve “Gel Birlikte Dünyayı Oynatalım” sloganıyla sektöre ve Türkiye’nin gayri safi milli hasılasına yeni isimler ve değerler kazandırmayı hedefleyen Dijital Türk Oyunları Platformu 4.sünü düzenlediği Oyunla Gelecek yaz kampı ile geleceğin oyun geliştiricilerini ve animasyoncularını sektöre kazandırmayı hedefliyor. 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve TRT Çocuk Kanal Koordinatörü Mustafa Bora Durmuşoğlu’nun çevirim içi katılımları ile gerçekleştirilen açılışta, ülkemizdeki gençlerin oyun ve animasyon çizgi film üretim gücü ve potansiyeli öne çıkarıldı.  

Açılış sonrası Oyunla Gelecek Koordinatörü Okan Özbay’ın oryantasyon eğitimi sonrası ekipler kuruldu ve üretim başladı.   

Yorumlar 0 Yorum Var