Ülkesine gelen mültecileri Avrupa sınırına gönderen Belarus, AB ile karşı karşıya geldi. Minsk yönetiminin bu hamlesine karşılık Polonya, sınıra askeri takviye gönderdi.

Afganistan'da yaşanan tahliye görüntülerinin ardından dünya yeni bir göçmen krizi ile karşı karşıya. Krizin adresi ise Avrupa'nın kapısı: Belarus-Polonya sınırı. Avrupa Birliği'nin ambargo listesinde olan Belarus ise son dönemde AB'nin bu hamlesine karşılık olarak mülteci kartını oynuyor.

Mültecileri AB sınırına gönderen Belarus'un Afgan göçmenleri zorla AB sınırına götürdüğü anlar kameraya yakalandı.

GÖÇMENLERİ AB SINIRINA GÖTÜRDÜLER

Litvanya sınır kuvvetleri tarafından kaydedilen görüntüler, yayınlandı. Yayınlanan görüntülerde Belarus polisinin, göçmenleri yasadışı bir şekilde Avrupa sınırlarına ittiği belirtildi.

Görüntüler kısa sürede Avrupa'nın gündemine oturdu. Avrupa Birliği, Letonya, Litvanya ve Polonya'ya yasadışı sınır geçişleri düzenleyen Belarus'un bu politikasını 'saldırgan davranış' olarak nitelendirdi ve kınadı.

Açıklamada bu politikasının 27 ulustan oluşan bloğu istikrarsızlaştırmak amacıyla yapıldığının altı çizildi. Polonya ise Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukashenko'nun otoriter hükümetini göçmenleri sınırından geçirerek insani bir kriz yaratmakla suçladı.

SINIRA TAKVİYE GÖNDERDİLER

AB ile Belarus sınırında bu restleşme yüzünden tam bir insanlık dramı yaşanıyor. Zira sihalı Belarus güvenlik güçleri göçmenlerin Belarus'a dönmelerine izin vermezken, Polonya sınır muhafızları ve ordu görevlileri, Polonya üzerinden yolculuklarına devam etmelerini engelliyor.

Polonya bugün söz konusu göç dalgasını durdurmak adına 1000 asker daha konuşlandırdığını duyurdu.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • açık sözlü 20.08.2021 22:33
    Yarabbi sen bu Avrupa'yı kahru perişan eyle
  • İhsan 20.08.2021 16:13
    Rabbim Müslümanlara izzet versin tüm avrupa zillletle çakılsın hemde hemen