ÜLKE TV'de 5. Gün programında Mustafa Yıldız'ın sorularını yanıtlayan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, ülkemizde koronavirüs hakkında değerlendirmelerde bulundu.

AŞI SAYISI ARTTIKÇA NEDEN VAKA SAYILARI ARTIYOR?

Mustafa Yıldız'ın, ''Aşı sayısı arttıkça neden vaka sayıları artıyor?'' sorusuna yanıt veren Mehmet Ceyhan, ''İnsanoğlu unutmaya meyillidir. Mart ayında günde 63 binli rakamlara ulaşmıştık. Şu anda mevcut delta virüsü o sırada bu salgını üreten alfa virüsünden çok daha kuvvetli ve bulaştırıcı olmasına rağmen 20 bin vakada durduk. Aşı olmasaydı muhtemelen bu yüz binlerin üzerine çıkacak. Ama aşıyla bunu bu seviyede tuttuk. Ölüm oranı azalıyor diyorlar bunun nedeni de aşıdır.'' ifadelerini kullandı.

HER ÇIKAN YENİ DALGA BİR ÖNCEKİNDEN BÜYÜK OLACAK

Ceyhan, ''Eğer aşı olmazsak, her çıkan yeni dalga bir öncekinden daha büyük olacak. Aşının tam etkisi ne zaman ortaya çıkar? Şu andaki mevcut virüsün bulaşma oranıyla ortaya çıkar. Bu virüsün bitmesi için toplumun yüzde 80'inin aşılanması gerekiyor. Ama yarın başka bir varyant ortaya çıkarsa yüzde 80 yüzde 90'a çıkabilir.'' dedi.

 

Yorumlar 53 Yorum Var
  • Vatandaş34 22.08.2021 21:22
    Belki birgün Allah hakkı için diyanet işleri başkanı deseki değerli müslüman kardeşlerim başımıza gelen bela ve musibet kendi yaptığımız kötülüklerden başımıza geliyo unutur yada hataya düşersek bizi sorumlu tutme bizi bağışla hepbirlikte tevbe edelim dese..buraya yazıyorum 1ay içinde ne salgın ne yangın ne virüs kalır..allahın izniyle.. ama o irade nerde adamlar faize fetva veriyosa daha ne diyelim
  • Nazif Şen 22.08.2021 00:23
    Sizin gibi yalancıların yalanlarını ortaya dökebilmek için olsa gerek...
  • Ruhsar Yakın 21.08.2021 23:31
    Bu herifi gördükçe ne diyorsa tersi diye bağırasım geliyor. Ayık gezmeyen, ilaç komisyon toplantılarına sarhoş gelen bu değil mi acaba? İlaç firmaları ile iş pişirmesi en muhtemel kişiler bunlar, hangi fikrine itimat edelim?
  • Vatandas 21.08.2021 22:47
    Hikaye anlatın bol bol
  • sedat 21.08.2021 22:23
    bu boş konuşuyor neden aşı olanlar daha fazla ölüyor. aşı ölümleri dürdurdu diyor, ingiltere’de ölenlerin %60 aşı olan kişiler. bu ne diyecek? vatana millete bu adamdan fayda yok. ilaç lobinin kuklası...
Daha fazla yorum görüntüle