Afganistan basınının aktardığı son dakika bilgisine göre Kabil'de büyük bir patlama meydana geldi. Geçtiğimiz günlerde de Afganistan'da havalimanı civarında bir patlama meydana gelmiş, 13'ü ABD askeri olmak üzere 180 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıdan sonra eylemi DEAŞ üstlenmişti.

PATLAMANIN NEDENİ BELLİ OLDU

Afganistan-Kabil'de bulunan Habertürk Programcısı Mehmet Akif Ersoy, havalimanı yakınındaki patlamanın top mermisi nedeniyle gerçekleştiğini açıkladı. Ersoy, top mermisinin havalimanı yakınındaki bir eve düştüğünü söyledi. Top mermisinin isabet ettiği evde çıkan yangın söndürülmeye çalışılıyor.

BIDEN, SALDIRI OLABİLECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Dün bir açıklama yapan Joe Biden, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki durumu "son derece tehlikeli" olarak niteleyerek, yüksek olasılıkla 24 ila 36 saat içerisinde Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı'na yönelik bir saldırının daha düzenlenebileceğini belirtmişti.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • osmanli 30.08.2021 08:04
    umarım taliban yönetimi akıllı olur dürüst bir şekilde ülkeyi yönetir afgan halkınında makus talihi değişir islamı yorumlarken ve yönetim uygularken kuran ve peygamberimizin çizgisinden çıkmazlar yıllardır batılılarla savaşıyorlar
  • Bilir 29.08.2021 16:54
    Bu Amarika Israel Yok Olmadan Zulüm Bitmez Ey Dünya Bilin Artik
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek