ABD'nin Afganistan'ı tamamen terk etmesinin ardından Taliban'ın özel kuvvetleri Kabil Havaalanı'nın kontrolünü devraldı. ABD, Fransa ve İngiliz bayraklı tabutlarla sokaklarda dolaşan Taliban'ı görenler şaşkına döndü. Sevinç çığlıkları atan Taliban'ın sahte cenaze töreniyle savaşın bitişini kutladığı ortaya çıktı.

Taliban, son ABD kuvvetlerinin tahliye edilmesinden ve 20 yıllık savaşın sona ermesinden sonra havaalanı Hamid Karzai'ni kontrol etmeye başladı. Havaalanında dolaşan Taliban, silahlı gemilerin kokpitlerine ve ABD Hava Kuvvetleri Humvee'lerin içine oturdu. Devasa tank cephaneliği, kitlerle dolu hangarlar ve terk edilmiş helikopterler didik didik arandı.

SEVİNÇ GÖSTERİLERİ DÜZENLEDİLER

Taliban, İngiliz, Amerikan, Fransız ve NATO bayraklarıyla örtülmüş sahte tabutları Afganistan sokaklarında dolaştırarak sevinç gösterileri düzenledi.

"TARİHİ BİR GÜN"

Joe Biden'ın askerlerinin Afganistan'ı terk etmesinden saatler sonra Grubun baş sözcüsü Zabihullah Mücahid Kabil havaalanında bir açıklama yaparak zaferlerini kutladığını duyurmuştu. Mücahid, "Afganistan'ı tebrik ederim. Bu zafer hepimizin. Tarihi bir gün ve tarihi bir an. Ülkemizi büyük bir güçten kurtardığımız bu anlardan gurur duyuyoruz'' dedi.

Yorumlar 49 Yorum Var
  • Ercan 01.09.2021 21:54
    Bu abd ve avrupayı büyük ve yenilmez görenler, bilsinler ki bir gün gelecek ve onlarda yok olup tarihe karışacaklar, siz ne sandınız, bu dünya'yı ne abd nede avrupa yönetir. Allah 'ın planını hiç kimse değiştiremez....
  • Mücahid 01.09.2021 19:49
    Savaş yeni başlıyor, etrafınız çevrili, Afganistan açık hava hapishanesi, 40 milyon insan aş ister yemek ister, esrar dan başka bir şey olmayan bu yıl kurak geçen mevsimlerden sonra, yardımlar bilerek kesildi, tek çıkış yolu Çin, para ve destek verirse, İran gibi afganistanı da 400 milyar dolar yatırım ve borç karşılığında rehin alma durumu yüksek.
  • AY☆ 01.09.2021 19:35
    bazı yorumcu arkadaşlar malesef eziklik yada kendini güçük görme alışkanlıklarından kurtaramamışlar.nedır bu abd ve avrupayı buyuk ve yenilmez görme korkunuz. bu yenilmez gördugunüz gücü yıllar ünce atalarınız çanakkalede perişan edip evlerine yollamadımı.talibanda analarını ağlata ağlata kovdu işte..yok danışıklı imiş yok anlaşmışlar yok bir oyun oynanıyor.abd onca yeraltı kaynağını madeni brakıp gidecek bir ulkemi mecburiyet olmasa. adamlar onlarca helikopter tank top asker imha etti bunu niye görmuyorsunuz..
  • Gozlemcı 01.09.2021 18:45
    Insallah dogrudur ıyı olur daha kotu olmasında.
  • Atakan 01.09.2021 18:36
    Bırakın boş işleri de milletinize sahip çıkın buralar hep sizden olanlarla dolmuş gelin onları alın
Daha fazla yorum görüntüle