15 Eylül 2021 Çarşamba ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Seda YEŞİLKAYA

Kameraman: Cenk ŞENOĞLU

 

Karadeniz ve Ege’de rekor 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre; sel felaketlerinin yaşandığı Karadeniz bölgesi bu yaz 49 yılın en yüksek yağışını aldı. Aynı dönemde yangınlarla boğuşan Ege bölgesinde ise son 23 yılın en az yağışı kaydedildi. 

Erdoğan’dan Lafarge tepkisi 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransız çimento devi Lafarge'ın DEAŞ'a finans desteği sağlamasına ilişkin, "Konuyu Macron’a ve Avrupa’da görüştüğüm pek çok lidere yıllardır söyledim. Ancak hep kulak arkası ettiler" dedi. 

Yoğun bakımda alarm 

Türk Yoğun Bakım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Demirkıran, "Kapattığımız Kovid-19 yoğun bakımlarını arka arkaya tekrar açtık. 60 yoğun bakım ünitesinden gelen verilere göre bir günde 950 kovid hastası geliyor" dedi. 

Çimento çıkmazı 

Müteahhitlerin çimento fiyatlarındaki yüksekliği boykot ederek çalışmaları 24 Eylül'e kadar durdurması sonrası çimentocular, dünyanın en ucuz ve maliyeti en yüksek çimentosunun Türkiye’de üretildiğini açıkladı. 

E-Devlet’ten kolaylık 

Yabancı uyruklu kişiler, mobil cihazlarının kayıt altına alınmasına ilişkin başvurularını, yabancı kimlik numaraları ile e-Devlet kapısı üzerinden yapabilecek. 

Kuntz’la görüşme 

A Milli Takım'da teknik direktörlük için düşünülen Stefan Kuntz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türk yetkililerle görüştüğünü ancak anlaşmanın henüz gerçekleşmediğini belirtti. 

Kartal devler arenasında 

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu ilk maçında temsilcimiz Beşiktaş, Almanya temsilcisi Borussia Dortmund'u Vodafone Park'ta konuk ediyor. 19:45'te başlayacak karşılaşmayı İspanyol hakem Antonio Mateu Lahoz yönetecek. 

  

 

 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Savaş 15.09.2021 17:41
    Ülkemizde Lafarge heryerde mal satıyor onu neden engellemediniz yada yada ambargo uygulamadınız. Madem terörü destekliyor ülkemizde tepki koysaydık.