Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 76'ncı Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye gidiyor. Başkan Erdoğan, hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Son dakika... Başkan Erdoğan havalimanında yaptığı açıklamada Karabağ'da güvenlik koridoru ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in göçmen açıklamasına ilişkin kritik değerlendirmelerde bulundu. 

Başkan Erdoğan yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi: 

PAŞİNYA'IN TEKLİFİNE ŞART KOŞTU

Bu koridorun açılmaması - açılmaması meselesi siyasi bir mesele. Tayyip Erdoğan'la görüşme arzu ediyorsan burada belli adımların atılması gerekli. Görüşmelere kapalı değiliz. Görüşmeleri yaparken onların olumlu yaklaşım göstermek suretiyle adımları atması lazım. Gürcistan Başbakanı'nın diyalog talebini bana ulaştırması eğer bu konuda gerçekten samimiyse bende samimiyetimi gösterir ve diplomasiyi burada başlatırız. İnşallah burada olumsuzluk değil olumlu yaklaşım başgösterir. 

YUNANİSTAN BAŞBAKANI'NIN "TÜRKİYE" AÇIKLAMASI

Göçmenler konusunda bunun en çok yükünü çeken, kahrını çeken biziz. Türkiye'de göçmen olarak 4.5 milyon insan var. Türkiye, gereken adımların da karşıdan atılmasını bekliyor. Miçotakis'in görüşme talebini ABD'de gerçekleştireceğiz. Yaptıkları bu 9'lu açıklamada maalesef arzu edilmeyen bazı beyanlar var.

Bunun üzerinde de Dışişleri bakanlığımız gerekli açıklamaları yaptı. Bunda ne derece samimiler, ne derece direnecekler göreceğiz. Türkiye kimsenin kapı kulu değildir. Atılması gereken adımları dürüst şekilde karşıdan görmemiz gerekir. 

MİÇOTAKİS: AB, TÜRKİYE İLE UYUŞMALI

Yunanistan Başbakanı Kriakos Miçotakis yaptığı son değerlendirmelerde, göç krizinde Türkiye'nin kilit ortak olduğunu ifade etti ve Avrupa Birliği'ne çağrıda bulundu. Miçotakis, "AB'nin Türkiye ile uyuşması gerek" dedi.

Yorumlar 0 Yorum Var