Son dakika haberi: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtladı. Dağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

LAİKLİK TARTIŞMALARI

Biz de çözüldüğü kanaatindeydik. AK Parti 20 yıllık iktidar döneminde laiklik konusunu din ve vicdan hürriyeti bağlamında, insanların rahatça yaşayabileceği, devletin de bütün dini yapılara eşit mesafede olacağı bir konuma getirdi. Bu da milletin desteğiyle oldu. 2007, 2001 seçimleri hep bu tartışmalarla geçti. 

Son yıllarda Cumhuriyet Halk Partisi'nde de daha özgürlükçü görüntüler ortaya çıkmaya başladığını görmüştük. Bunun da artık bir şekilde onlar tarafından da kabullendiğini toplum görüyordu. Ama bana göre bir takiye söz konusu. İşte bu böyle kritik anlarda ortaya çıkıyor. Yargıtay binası açılışında Diyanet İşleri Başkanı'nın dua etmesi... Birilerinin demek ki aklında, aklının arka planında takiye durumu var. Biz parti olarak 2002'de nerede duruyorsak bugün de aynı yerde duruyoruz. 

Biz; laiklik anayasal bir ilkedir, laiklik bu ülkede vardır, devlet olarak buna sonuna kadar destek veriyoruz, parti olarak da destek veriyoruz ama laiklik sopası üzerinden birilerinin insanların dini inançlarıyla alakalı olarak onlara birtakım kısıtlamalar getirmesinin önündeyiz. 28 Şubat sürecinde bunun böyle olduğunu hep beraber gördük.

Evet devlet, bütün idareciler hükümlerini adalet üzerine inşa etmek zorunda. Biz de bu şekilde inşa ediyoruz, etmeye çalışıyoruz. Ama Yargıtay binasının açılışı üzerinden yapılan bir dua üzerine böyle bir yoruma gitmek zorlama demektir. Bırakın artık bunları.

Yorumlar 0 Yorum Var