Habertürk'te Kübra Par'ın sunduğu Gündem programı konuklarından gazeteci Gürkan Zengin, CHP Aydın Milletvekili ve PM üyesi Bülent Tezcan'ın da katıldığı programda  CHP Dış İlişkiler Sorumlusu Ünal Çeviköz'ün en son yaptığı Mavi Vatan sözlerine sert tepki gösterdi. 

"Mavi Vatan'ın tarifine baktığınız bu aslında zaman egemenlik haklarının ötesinde alanı kapsayan ve bu şekilde egemenliğin daha geniş bir alana yayılmasını öngören bir kavram." ifadesini kullanan Ünal Çeviköz'ün, "Mavi Vatan diye bu 200 mile kadar uzanan alanı da kendi egemenlik alanınız olarak görürseniz, o zaman saldırgan ve yayılmacı bir algı yaratırsınız." sözlerinin tartışıldığı programda en sert tepki Gazeteci Gürkan Zengin'den geldi.

Gürkan Zengin, "Son 40-50  yıldır tarihte olmadığı kadar bölge kaynıyor. Haritalar yeniden çiziliyor. Arap baharından sonra yaşanan süreçler bambaşka süreçler. Ortadoğu'da görülmemiş işler, Milyonların sokaklara dökülmesi, diktatörlerin devrilmesi. Meseleyi getirip siz meshepçi politika izliyorsunuz, siz de dincisiniz. Bölgede de dinciler var dinciler işbirliği içinde deniyor. İşler böyle değil." dedi.  

 "Sadece Erdoğan düşmanlığı ile yapılan herşeyi yanlış görme politika değildir. CHP olarak ne yapılacağını ve bugün yapılanlara nasıl bakılacağını vatandaş bilmek istiyor" diye soran Zengin, Çeviköz'ün daha önce S-400'ler, Libya, Karabağ ve Suriye'ye yönelik sözlerini de hatırlatarak bu sözlerin ABD, Fransa, Ermenistan ve Yunanistan'ın tezlerini savunmaktan başka bir anlamı olmadığını belirtirken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bundan başka düşüncesi olmadığını söyledi.

Yorumlar 34 Yorum Var
  • berk 21.09.2021 16:38
    ağzına sağlık gürkan bey böyle tek tek yüzlerine yapmak istedikleri hainlikleri her platformada vurmak lazm insanlar hala uyuyo tehlikenin farkında değil, dolar sekiz lira olmuş araba fiyatları artmış ya suriyeye bi bakın ne halde mısıra bakın özgürlük diye diye vatanımızı parçalayacaklar
  • Realist 21.09.2021 16:27
    Gürkan zengin adamdır
  • Aciz_Bir_Kul 21.09.2021 15:57
    . (Nokta)
  • vtd3434 21.09.2021 15:17
    gürkan zengin helal olsun valla ,ne güzel anlatmış.İp g.bşknı meral akşener aldıgımız duyumlara göre saray için alınmış s400 demişti :)bunlar ülke yönetmeye talip :))
  • Aslan 21.09.2021 14:47
    RABBİM bu CHP zihniyetine iktidar nasip etmesin. Vallahi 6 ayda ülkeyi parçalar bunlar.
Daha fazla yorum görüntüle