26 Eylül 2021 Pazar ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Hüseyin BİÇE

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

Kovid-19 önlemlerini kaldırdılar

Norveç Halk Sağlığı Enstitüsü, ülkedeki Covid-19 salgınının tamamen kontrol altına alındığını ve bu nedenle bütün önlemlerin kaldırıldığını açıkladı.

 

Komandolar etkisiz hale getirdi

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı bölgesinde saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 6 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

 

Bebeğini canlı canlı mezara gömmüştü!

Adıyaman'da şehit kabrini ziyaret eden öğrencilerin ağlama sesiyle fark ettikleri ve vücudu toprağa gömülü buldukları bebeğin annesi ile anneannesi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Almanya'da kritik seçim

Almanya'da bir devir kapanıyor. Ülke, 16 yıl aradan sonra Başbakan Angela Merkel'in aday olmadığı genel seçimler için sandık başına gidiyor. 6 binden fazla milletvekili adayı arasında 109 da Türk kökenli bulunuyor.

 

Türkiye'den Uzak Doğu hamlesi

Süt ürünleri ve tavuk ile Çin'e açılan su ürünleri ve hayvansal mamulleri sektörü, şimdi de bölgenin köprü görevi gören önemli ülkelerinden Singapur'a yumurta satışı ile giriyor.

 

Beşiktaş'a Devler Ligi'nde Fransız hakem

Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Hollanda'nın Ajax takımıyla deplasmanda yapacağı karşılaşmayı Fransa Futbol Federasyonundan Benoit Bastien yönetecek.

 

Emre Belözoğlu'dan Çaykur Rizespor açıklaması

Çaykur Rizespor iddiaları hakkında konuşan Emre Belözoğlu, Karadeniz ekibinin kendisine teklifi yaptığını ancak bu teklifi reddettiğini söyledi.  

Yorumlar 3 Yorum Var
  • İbadullah 26.09.2021 21:50
    İngiltere Londra'da yaşıyorum ,hiçbir zaman maske zorunlu olmadı su anda tamamen serbest ,asi olan fazla yok ,zaten isteğe bıraktılar birçok kişide olmadı ,tvlerde söylenenler hep yalan ,asisiz olanlar heryer istediği gibi girebiliyor asla kısıtlama zorlama yok
  • Handan 26.09.2021 18:41
    Yumurtaya fahiş zam yapılmıştı, simdi hepten ucar. Sevinmemiz gereken seylere bile fırsatçılar yuzunden sevinemiyoruz. Ne acı
  • ossi 26.09.2021 17:22
    biz daha yeni başlıyoruz kobay ülke pilot ülke seçilen güzel vatanım küreselci çetelerin işgaline uğruyor resmen darbe yapılmış durumda ama kimsenin umrunda değil sayın cumhurbaşkanım lütfen bu gidişata dur deyin