Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Roketsan tarafından geliştirilen ve testleri süren Lazer Güdümlü Füze Sistemi'nin (METE), güvenlik güçlerine sahada önemli avantaj sağlayacağını ve hedefi 12'den vuracağını açıkladı.
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, yaptığı açıklamada, savunma sanayinin, güvenlik güçlerinin sahadaki her türlü ihtiyacına yerli ve milli çözümler geliştirmeye devam ettiğini bildirdi.
Demir, "Roketsan tarafından geliştirilen ve testleri süren METE de bu projelerden biri. Tek personel tarafından bombaatar ile ateşlenebilecek METE, hafifliği ve küçük boyutu ile mini İnsansız Hava Araçları (İHA), İnsansız Kara Araçları (İKA) ve İnsansız Deniz Araçlarına (İDA) entegre edilebilecek şekilde tasarlandı. Güvenlik güçlerimize sahada önemli avantaj sağlayacak METE füzemiz, Olimpiyat Şampiyonu okçumuz Mete Gazoz gibi hedefi 12’den vuracak" dedi.
Öte yandan, Roketsan tarafından geliştirilen Lazer Güdümlü Mini Füze Sistemi'ne 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda şampiyon olarak Türkiye'ye tarihinde okçulukta ilk madalyasını kazandıran milli sporcu Mete Gazoz’un ismi verilmişti.
-
yilmaz
03.10.2021
21:22
bu haber beni gercekten mutlu etti. mete adina da sevindim. kardesimiz gururlanmistir. calismanin basarisi derim ben buna.
Beğen
/ 4 kişi beğenmiş
-
Vatandaş ahmet
03.10.2021
20:30
Üretenlerden rabbim razı olsun bizim için tek care direk devlet ve türk vatandaşlarının yabancı sermaye ye bulaşmadan yerli ve milli üretimi dir. Ve de devlet millet hele de belediyelerin israfı bitirip yerli ve milli ürünlere dönmesidir.
Beğen
/ 4 kişi beğenmiş
-
temel
03.10.2021
18:55
siha iha dusmani hain cikar yakinda yine ne olur yapmayin yeter benim piknik yapan hainleri vurmayin diye
Beğen
/ 6 kişi beğenmiş
-
özkonyali
03.10.2021
17:44
bunların hepsi boş şeyler ülkemiz için. şimdiden chp hdp ve diğer muhalif partiler için bayaaa sempatizan var. zannediyorum yakında bu millet çerden çöpten sebepler ile bu partileri ortak bir noktada iktidara taşıyacak bir şekilde. o zaman yapılan bütün projelerin nasıl çöpe atıldığını projelerde yer alan kişilerin kurumların nasıl cezalandırıldığını göreceğiz. şimdiden pkk sempatizani binlerce kişinin istanbul büyükşehir belediyesi ne nasıl sokulduğunu göremeyecek kadar körüz.
Beğen
/ 14 kişi beğenmiş
-
Korkutbey
03.10.2021
16:50
Mete kardeşimize ithafen ismi verilmiş. Hayırlı uğurlu olsun.Mete ülkemizi gururlandırdı,onurlandırdı.Sonuna kadar haketti bu şanı .Yok şu isim olaydı yok bu olaydı diyerek olayı başka taraflara cekip durmasın kimse.Biraz saygıyı hatta daha çoğunu hakediyor bu çocuk.
Beğen
/ 11 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle