Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği'nde (MESAM) Yürütme Kurulu Başkanı Recep Ergül, Birgün Gazetesi'nin önünde bugün yaptığı açıklamada, gazetenin MESAM ilgili yalan haberlerine tepki gösterdi.

İşte MESAM Yürütme Kurulu Başkanı Ergül'ün açıklamaları:

Değerli Basın Emekçileri ve Sevgili Mesam Üyeleri,
Basın açıklamamıza hepiniz hoşgeldiniz ve şeref verdiniz.
Bu açıklamayı, neden BİRGÜN Gazetesinin önünde yapıyoruz ?
Sevgili Dostlar,
30 Haziran 2021 tarihinde yapılan MESAM 16. Olağan Genel Kurulunda, MESAM tarihinin eşi görülmemiz yüksek bir teveccühü ile yönetim kuruluna seçildik.
Gerek genel kurul öncesi, gerekse sonrası bütün insani ve ahlaki değerlerin yanı sıra, basın ahlakını da ayaklar altına alan BİRGÜN Gazetesi, bize karşı sistematik bir saldırıda bulundu, yalan haber üretti, hedef gösterdi, kişilik haklarımıza saldırdı.
Sadece BİRGÜN Gazetesi değil elbette.
SOL Haber, Halk TV, Tele 1, Cem TV de BİRGÜN gazetesinden geri kalmadılar.
Tamamen algı operasyonuna dayalı, yalan, iftira ne varsa her yol ve yönteme başvurdular. Üstelik bir kez olsun sesimize yer vermediler, tekziplerimizi de yayınlamadılar.
26 kişilik MESAM üst kurullarımızın tamamı şaibesiz, temiz, aydın ve Cumhuriyet değerlerine sıkı skı bağlı arkadaşlarımızdan oluşmaktadır. Bu güzel insanlara iftira atarak ‘’ Sarayın yandaşları ‘’, ‘’ AKP burayı ele geçirmek istiyor ‘’ vb yalanlarla yıpratmaya çalıştılar.
Bütün bu yalan haberlerin kaynağına bakıldığında, hepsinde de BİRGÜN Gazetesinin başı çektiğini görüyoruz.
BİRGÜN isimli bu gazetenin tüm haberlerinin altında şöyle bir not yazar ;
‘’ Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak.’’
Eğer sizin demokrasi ve özgürlük anlayışınız, bu meslek birliklerinde zorbalık yapanları korumak, ezilen ve dışlanan on binlerce müzik emekçisini görmezden gelmekse,
Eğer sizin demokrasi ve özgürlük anlayışınız hiç tanımadığınız tertemiz ve erdemli insanlara kulaktan duyma bilgilerle saldırmaksa,
Eğer sizin demokrasi ve özgürlük anlayışınız ezenin yanında, ezilenin karşısında saf tutmaksa,
Eğer sizin demokrasi ve özgürlük anlayışınız evine ekmek götüremeyecek duruma gelmiş gerçek müzik emekçilerini sömürmek için örgütlenmiş bir avuç zorbacıyı, entrikacıyı korumaksa,
Eğer sizin demokrasi anlayışınız bu meslek birliklerini neredeyse 20 yıldır yöneten ve mazlumu inim inim inleten bir avuç zalimin ve zorbanın saltanatını savunmaksa,
Eğer sizin demokrasi anlayışınız haberin muhatabını arama gereği dahi duymaksızın, kulağınıza üflenen yalanları yazmaksa,  
Yerin dibine batsın sizin demokrasi ve özgürlük anlayışınız.
Şu insanlara iyi bakın.
Hiç biri sizin düşmanınız değil. Biz de değiliz.
Ama siz bilerek veya bilmeyerek hepsine düşmanlık yapıyorsunuz.
Değerli Basın Mensupları,
Şimdi gelelim BİRGÜN isimli bu operasyon gazetesi ile Halk TV nin son yaptığına.
Tıpkı 30 Haziran’daki MESAM Genel Kurulunda olduğu gibi,  29 Eylül’de gerçekleşen bir diğer meslek birliğimiz olan Müzik Yorumcuları Birliği ( Müyorbir ) genel kurulunda yine BİRGÜN ile Halk TV sahneye çıktı.
2 aday yarışıyordu.
1. Ahmet KOÇ
2. BİRGÜN isimli bu gazetenin yazarı olan Burhan ŞEŞEN
Üyeler, tam 3 saat bekletilerek, Divan seçimine geçilmeden önce, BİRGÜN ve HALK TV yalan haberi patlattı.
Neydi o yalan haber ?
‘’ Arif SAĞ ve Cahit BERKAY MESAM’dan ihraç edildi ‘’ .
Şimdi bunlar gazeteci olsa, MESAM’ı arar ve haberin doğruluğunu teyid ederler. Bunu yapmadılar. Hadi MESAM’ı aramadınız, bari Arif SAĞ ve Cahit BERKAY’ı arayıp, kendilerine bu yönde ulaşmış bir tebligat olup olmadığını sorabilirlerdi. Bunu da yapmadılar. Çünkü niyetleri kötü. MÜYORBİR Genel Kuruluna böyle bir haber damga vurursa, destekledikleri aday Burhan ŞEŞEN kesin kazanırdı. Plan bu yönde olmalı. Tabi bu operasyonun, Burhan ŞEŞEN’den bağımsız olduğunu düşünmek de saflık olur.
Bu yalan haberin, divan seçimi öncesine denk gelmesi ve Cahit Berkay’ın ancak seçim sonrası haberi yalanlaması da bize göre tesadüf değildir.
Bu meslek birliğinin mali ve idari açıdan bağlı olduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı teftiş kurulu başkanlığı ile cumhuriyet savcıları inceleme başlatsa, altından nelerin çıkacağı herkes tarafından görülecektir.
BİRGÜN isimli bu gazete üzerinden bu operasyonu gerçekleştirenler, MÜYORBİR genel kuruluna şaibe karıştırmışlardır.
Bu yalan haberden sonra, yalan haberi yapanlar çıkıp kamuoyundan bir özür dilememişlerdir.
Bu yalan haber, kurumumuz MESAM’ın tüzel kişiliğine maddi ve manevi zarar vermiş, itibarına kast etmiştir.
BİRGÜN Gazetesi, SOL HABER, HALK TV ve diğerlerine sesleniyorum;
Bu kurumlardan elinizi çekin.
Yok ille de çekmeyeceğiz diyorsanız, o halde buralarda dönen ayak oyunlarını, entrikaları, desiseleri, kumpasları, yolsuzlukları, suiistimalleri yazabilirsiniz.
Gerçekten gazetecilik yapıyorsanız,
Gerçekten bağımsız habercilerseniz buyurun gelin kendi kurumumuzun geçmiş arşivleri ile kendi dönemimizin arşivlerini açalım inceleyin.
Ama gelmezsiniz. Çünkü gerçeğin peşinde değilsiniz. Öyle bir amacınız yok. Olsaydı, defalarca kez davet etmemize rağmen gelirdiniz. Sizi yöneten el her kimse, muhtemelen izin vermiyor. İmtiyaz sahibiniz İbrahim AYDIN önce bize randevu verdi, sonra kim devreye girdi bilmem ama randevuyu geri çekti.
Kimin hesabına çalıştığınızı ve neyin peşinde olduğunuzu bilmiyoruz ama tekrar söylüyorum ; 11 bin müzik emekçisinin yuvası olan MESAM’dan elinizi çekin.
Bundan sonra her yalan haberinize karşı daha da büyük demokratik protesto hakkımızı kullanacağımızı ve hukuki her türlü girişimde bulunacağımızı bilmenizi isterim.
Ben ve yönetim kurulunda yer alan pek çok arkadaşım, 1990 lı yıllarda kaybedilen, katledilen basın emekçileri için bedel ödemiş insanlarız. Lütfen insanların özgür basın inancını yok etmeyin.
Gazetecilik ilke ve ahlakına uygun davranın.
Sizden ricamız budur.

Yorumlar 0 Yorum Var