CNNTürk'te Başak Şengül'ün sunduğu Akıl Çemberi programında konuşan Doç. Dr. Hulki Cevizoğlu,  10 büyükelçi krizyle ilgili değerlendirmelerde bulunurken Kılıçdaroğlu ve Akşener'i olaydan nemalakla suçladı, 11. Cumhurbaşkanı Gül'e de tepki gösterdi. 

10 büyükelçiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "istenmeyen kişi" ilan edilmesi yönündeki tavrının AK Parti içinde bir kesimi de rahatsız ettiğini ileri süren Cevizoğlu bu duruma muhalefetin çok sevindiğini dile getirerek "Muhalefet, yaşasın kriz geliyor, Erdoğan gidiyor, Biden bize verdiği sözü tutuyor. Kendisini gösterdi, ABD, yanına 9 ülkeyi de alarak bu açıklamayı yaptırdı" dedi. 
10 büyükelçinin yaptığı açıklamadan 2 gün sonra 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Finlandiya Büyükelçisi ile gizli bir görüşme yaptığına dikkat çeken Cevizoğlu "Kriz ortamı sürerken, herkes diken üstünde iken ve büyükelçilerden geri adım gelmeden önce Gül açıklamada bulunarak "Yapılan kabul edilemez, ancak Dışişleri büyükelçileri çağırıp gerekli mesajları vermiş, adı üstünde elçiye zeval olmaz, artık bu konuya çok daha büyük krizlere dönüştürmek ülkenin çıkarına değil" sözlerini değerlendiren Cevizoğlu "Bu açıklama ile elçileri göndermeye kalkarsan ardından başka krizler geliyor" demek istiyor. CHP, İYİ Parti ve HDP'den oluşan Millet İttifakı iktidar olmak istiyor. Sizin iktidarınız bu vatandan daha mı önemli. Siz krizlerden beslenecekseniz, iktidar olduğunuzda biz krizlerden çıkamayız. Eğer siz iktidar olduğunuzda Türkiye'de kriz olmaz ise bu yabancıların her dediğini yapıyorsuz ve yabancılar bu yüzden sizden memnun ve bu yüzden kriz çıkarmıyor demektir. 

Yorumlar 22 Yorum Var
  • Mesut özyurt 28.10.2021 13:11
    Hulki Cevioğlu adamsın. Kesinlikle her cümlesi doğru.
  • Sadettin Akkaya 28.10.2021 08:36
    Hulki beyin yorumları muhteşem dürüst bir insan tam bir vatansever
  • Halit Aydemir. 27.10.2021 23:06
    Eğriye eğri ,Doğruya doru,Tebrik ederim hulki bey.
  • Serhat inan Niyet 27.10.2021 16:20
    Hay Ellerine Dillerine sağlık Allah senden razı olsun. İşte buyuzden bizde REİS
  • Abdulkadir Çelik 27.10.2021 15:49
    Hulki Bey tebrik ederim, tarafsız bir gazeteci ve akademisyen olarak ülkemizin tam bağımsızlık ilkesi üzerine Cumhurbaşkanımızın dik duruş sergileyerek ülke menfaatlerınin korunmasını sağlamasını çok güzel açıkladınız; keşke muhalefet partileri de yapıcı muhalefet yapmayı şahsınızdan öğrense, doğru yapılana doğru, yanlış yapılana da yanlış diyebilecek kadar tam bağımsız olabilirler. Tam bağımsız, milli ve yerli bir muhalefete kavuştuğu zaman bu ülke Süper Güç olur.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek