Rusya Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi Direktörü Şugayev, Türkiye'nin geliştirdiği yerli ve milli savaş uçağı konusunda, istenirse Rusya olarak yardımcı olabileceklerini söyledi. Şugayev, Su-35 ve Su-57 tedariki için de konuştu.

Rusya'nın Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi'nin (FSVTS) Direktörü Dmitriy Şugayev, Rusya'nın Türkiye'ye geliştirmekte olduğu 5. nesil savaş uçağının yapımını konusunda yardım etmeye hazır olduğunu ifade etti:

"TFX savaş uçağı geliştirmeye yönelik bir programları var. Bildiğim kadarıyla motor konusunda her şey yolunda gitmiyor. Talepte bulunurlarsa yardım ederiz."

"SU-57'DE ÖNCELİK RUS HAVA KUVVETLERİ, SU-35'İ DÜŞÜNEBİLİRLER"

Şugayev, ABD ile F-16 ve F-35 sevkiyatı konusunda yaşanan sorunlar nedeniyle Türkiye’nin Su-35 uçakları ile ilgilenmesini umduklarını ifade etti:

Türkiye'ye ABD'den F-35 ve F-16 sevkiyatı konusunda yaşanan sorunlar malum. Bu da Türkiye’nin ilgisini büyük olasılıkla bizim askeri havacılık sistemlerimize yönelteceğini gösteriyor. Su-35 uçağıyla kesinlikle ilgileneceklerini düşünüyorum. Erdoğan bu uçağa büyük ilgi gösterdi. Bakacağız. Su-57 her halükarda Rusya Silahlı Kuvvetleri için öncelikli bir uçak. Ancak Su-57'nin ihracat potansiyeli de oldukça yüksek."

Su-35 ve Su-57 uçakları, MAKS 2019 havacılık fuarı kapsamında Erdoğan'a tanıtılmıştı. Türkiye daha önce, Rusya'dan S-400 savunma sistemleri aldığı gerekçesi ile F-35 programından çıkarılmıştı. ABD ile bu uçakların ortak üretimini içeren programdan çıkarılması ardından Ankara, kendi savaş uçağını yapma kararı almıştı.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Ahgshd 17.11.2021 11:34
    Yani bizimkilere faydası olur diye düşünüyorum kendi uçağımızı geliştirme ve daha iyi verim alabilmek için inceleme
  • halıcı 15.11.2021 18:45
    kendi uçağımız seri üretime geçene kadar su serisinden alım yapmak hava kuvvetlerimiz için çok iyi olur